Uunikala-escabeche

25 minuuttia
228 kcal

Hasselpähkinä-neilikka-anisleivitettyä vaaleaa kalaa escabeche-kastikkeella basilika-granaattiomena-pinaattipedillä.

Uunikala-escabeche

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 palaa tuoretta valkeaa kalaa
  • 33 g tuoretta pinaattia
  • ⅓ nippu tuoretta basilikaa
  • granaattiomenan siemenet

Leivitys

  • Leivitys
  • 33 g paahdettuja hasselpähkinöitä
  • ⅓ tl jauhettua neilikkaa
  • ⅓ tl jauhettua anista
  • ⅓ tl merisuolaa

Escabeche-kastike kalalle

  • Escabeche-kastike kalalle
  • ¼ dl hyvää oliiviöljyä
  • ⅓ rkl hunajaa
  • 1 rkl omenasiiderietikkaa

Valmistus

  • Huuhtele pinaatti ja basilika ja asettele ne tarjoiluvadille granaattiomenan siementen kanssa.
  • Ravistele kastikeaineksia lasipurkissa, kunnes kastike sakenee.
  • Sekoita leivitteen ainekset ja kääntele kalapalat joka puolelta siinä.
  • Paista kalapaloja leivinpaperin päällä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Aseta tarjolle kasvispedille escabeche-kastikeastian kanssa.

Herkkupöytä voi olla notkuva vaikkei ruokien energiasisältö olekaan pyörryttävä.