Uunikala-escabeche

Hasselpähkinä-neilikka-anisleivitettyä vaaleaa kalaa escabeche-kastikkeella basilika-granaattiomena-pinaattipedillä.

keskiviikko 18. marraskuuta 2015 teksti A. Sørensen

VinkkiVoit tarjota kalan espanjalaisittain kylmänä, paistamisen jälkeen yön yli escabeche-kastikkeessa marinoituna.

Ainekset

6 annosta

6 palaa tuoretta valkeaa kalaa
100 g tuoretta pinaattia
1 nippu tuoretta basilikaa
1 granaattiomenan siemenet

Leivitys

100 g paahdettuja hasselpähkinöitä
1 tl jauhettua neilikkaa
1 tl jauhettua anista
1 tl merisuolaa

Escabeche-kastike kalalle

½ dl hyvää oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
3 rkl omenasiiderietikkaa

Valmistus

  • Huuhtele pinaatti ja basilika ja asettele ne tarjoiluvadille granaattiomenan siementen kanssa.
  • Ravistele kastikeaineksia lasipurkissa, kunnes kastike sakenee.
  • Sekoita leivitteen ainekset ja kääntele kalapalat joka puolelta siinä.
  • Paista kalapaloja leivinpaperin päällä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Aseta tarjolle kasvispedille escabeche-kastikeastian kanssa.


Herkkupöytä voi olla notkuva vaikkei ruokien energiasisältö olekaan pyörryttävä.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee