Nauta-herkkusienistroganoff ja kukkakaalia

45 minuuttia
567 kcal

Lisäsimme stroganoffiin kasviksia, mutta siihen salaiseen ainesosaan – ripaukseen lämpöä ja rakkautta – emme koskeneet.

Naudanlihastroganoff

STROGANOFF – Lämmittävä talviklassikko, stroganoff, modernisoituu sienillä.

© wichmann+bendtsen

Nauta-herkkusienistroganoff ja kukkakaalia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 ANNOSTA

  • 50 g kalkkuna-pekonia
  • 1 sipulia
  • 1 porkkanaa
  • 125 g herkkusieniä
  • 250 g naudan paistisuikaleita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl paprikaa
  • 70 g tomaatti­pyrettä
  • 2 dl lihalientä
  • 1 dl ruokakermaa
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria
  • Yrttejä

Selleri-perunamuussi:

  • 250 g juuriselleriä
  • 250 g perunaa
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ½ dl maitoa
  • ½ hyppysellinen muskotti­pähkinää
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria

Valmistus

  • Kuutioi pekoni ja paista rapeaksi padassa.
  • Lohko sipulit ja herkkusienet ja viipaloi porkkanat. Kuullota kunnes sipuli on läpikuultavaa.
  • Pyörittele lihasuikaleet jauhoissa ja ruskista öljyssä padassa. Lisää paprika ja paista sekoitellen vielä hetki.
  • Lisää pataan tomaattipyre, lihaliemi, kerma, pekoni, sipuli, porkkana ja herkkusienet ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hiljalleen 30 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kuori ja paloittele selleri ja perunat. Kypsennä suolattomassa vedessä pehmeiksi, noin 20 minuuttia. Ota vähän keitinvettä talteen ja kaada loppu vesi pois.
  • Soseuta kasvikset haarukalla, vatkai-mella tai perunasurvimella. Lisää öljy, kuuma maito, ripaus muskottipähkinää, suolaa ja pippuria. Lisää tarpeen mukaan keitinlientä.
  • Viimeistele annokset yrttisilpulla.

VINKKI: Pyörittele lihasuikaleet paprikalla maustetuissa jauhoissa, anna levätä 5 min ja paista niihin täyteläinen maku.

VINKKI: Jos haluat vielä vähentää kaloreita, korvaa ruokakerma maidolla.

VINKKI: Ennakkoluuloton tekee stroganoffin naudan- tai broilerin sydämistä.