Sitruunabroileria, punasipulihilloketta ja pinaatti-perunasosetta

30 minuuttia
530 kcal

Sitruunabroileria, punasipulihilloketta ja pinaatti-perunasosetta

Sitruunabroileria, punasipulihilloketta ja pinaatti-perunasosetta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 500 g perunoita
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 2 tl voita
  • 250 g broilerin rintafileitä
  • 2 porkkanaa
  • 100 g lehtipinaattia
  • 2 tl rapsi- tai rypsiöljyä
  • 2 kourallista herneenversoja

Sipulihilloke

  • 1 iso punasipuli
  • 2 sitruunan mehu
  • 1 rkl hunajaa
  • merisuolaa
  • pippuria

Valmistus

  • Kuori, lohko ja keitä perunat kypsiksi.

  • Kuumenna öljy pannulla. Lisää voi. Odota, kunnes vaahto on kiehunut pois ja paista broilerifileet kullanruskeiksi molemmin puolin.

  • Jälkikypsytä broilereita 200 asteessa noin 7 minuuttia.

  • Hienonna sipuli ja lisää pannuun. Lisää hunaja, suolaa ja pippuria ja sitruunamehu. Anna kiehua kokoon ja tarkista maku.

  • Kuori porkkanat ja suikaloi ne pitkittäin ohuiksi suikaleiksi mandoliinilla tai kuorimaveitsellä. Nostele joukkoon herneenversot.

  • Poista pinaatinlehdistä paksut lehtiruodit ja hienonna ne. Muussaa perunat, lisää pinaatti ja rapsiöljy. Kuumenna ja mausta suolalla ja pippurilla.

  • Nosta fileet lautasille, jaa sose ja salaatti viereen. Lusikoi sipulihilloketta kastikkeeksi.

LUE MYÖS: Marinoitu punasipuli – helppoa ja herkullista


Newsletter background