Hunaja-appelsiinikoristeltu lakritsinen karitsanfilee

35 minuuttia
440 kcal

Yllätä uusilla ihanilla mauilla: lammasta, lakritsia ja appelsiinia.

Hunaja-appelsiinikoristeltu lakritsinen karitsanfilee

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 300 g karitsan ulkofileetä
  • ½ rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä

Lisukkeeksi

  • ½ suippokaali tai 1/2 keräkaalia
  • ½ salaattifenkoli
  • 50 g pieniä pinaatinlehtiä
  • ½ rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • Merisuolaa, vastajauhettua mustapippuria
  • 1 luomuappelsiinia
  • ½ vaniljatanko
  • 1 rkl hunajaa

Mausteseos

  • ½ valkosipulin kynsi
  • ½ salottisipuli
  • Pieni nippu minttua
  • ½ luomusitruuna
  • 5 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70–80 %)
  • ½ rkl merisuolaa
  • Vastajauhettua mustapippuria
  • ½ rkl (ruskeaa) sokeria
  • ½ tl kuivattuja chilihiutaleita
  • ½ rkl lakritsijuurijauhetta

Valmistus

  • Valmista ensin mausteseos. Murskaa valkosipuli ja silppua salottisipuli ja minttu. Raasta sitruunankuori ja suklaa. Sekoita joukkoon suola, sokeri, chili, lakritsi ja pippuria.
  • Kuivaa fileet ja hiero niihin mausteseosta. Paista fileitä ensin kuumassa pannussa pari minuuttia kummaltakin puolelta, ja kypsennä ne sitten keskikuumassa pannussa, yhteensä noin 6 minuuttia kummaltakin puolelta. Kääri fileet leivinpaperiin ja pyyhkeeseen.
  • Suikaloi kaali ja fenkoli raastinraudan viipalointiterällä tms. Huuhtele pinaatti. Kuullota kaalia ja fenkolia hetki öljyssä, mausta suolalla.
  • Kun kaali ja fenkoli ovat pehmenneet, lisää pinaatti ja suolaa ja pippuria.
  • Kuori appelsiineista oranssi kuori ja leikkaa se kapeiksi suikaleiksi. Hauduta suikaleita teflonpannussa hunajan, vaniljan siementen ja suolaripauksen kera.
  • Viipaloi liha tarjolle kaalilisukkeen kera ja koristele appelsiininkuorella.
  • Ateriaa voi halutessaan täydentää vielä puikulaperunoilla.