Hunaja-appelsiinikoristeltu lakritsinen karitsanfilee
Yllätä uusilla ihanilla mauilla: lammasta, lakritsia ja appelsiinia.
Yllätä uusilla ihanilla mauilla: lammasta, lakritsia ja appelsiinia.
Valmista ensin mausteseos. Murskaa valkosipuli ja silppua salottisipuli ja minttu. Raasta sitruunankuori ja suklaa. Sekoita joukkoon suola, sokeri, chili, lakritsi ja pippuria.
Kuivaa fileet ja hiero niihin mausteseosta. Paista fileitä ensin kuumassa pannussa pari minuuttia kummaltakin puolelta, ja kypsennä ne sitten keskikuumassa pannussa, yhteensä noin 6 minuuttia kummaltakin puolelta. Kääri fileet leivinpaperiin ja pyyhkeeseen.
Suikaloi kaali ja fenkoli raastinraudan viipalointiterällä tms. Huuhtele pinaatti. Kuullota kaalia ja fenkolia hetki öljyssä, mausta suolalla.
Kun kaali ja fenkoli ovat pehmenneet, lisää pinaatti ja suolaa ja pippuria.
Kuori appelsiineista oranssi kuori ja leikkaa se kapeiksi suikaleiksi. Hauduta suikaleita teflonpannussa hunajan, vaniljan siementen ja suolaripauksen kera.
Viipaloi liha tarjolle kaalilisukkeen kera ja koristele appelsiininkuorella.
Ateriaa voi halutessaan täydentää vielä puikulaperunoilla.