Punajuuri-burratarisotto

40 minuuttia
465 kcal

Syvänpunaisessa risotossa on paljon kuitua, vitamiineja, kivennäisaineita ja makua. Iloisenvärisestä risotosta tulee ihanasti täyteen.

Punajuuririsotto

PUNAJUURIRISOTTO Ilmastoystävällisissä puna­juurissa on paljon kuitua, rautaa sekä A- ja C-vitamiinia.

© Betina Hastoft

Punajuuri-burratarisotto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 ANNOSTA

  • 250 g punajuurta
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ rkl tuoretta timjamia
  • ½ sipuli
  • 1 kynsi valkosipulinkynttä
  • 125 g risottoriisiä
  • ¼ sitruunan kuori ja mehu
  • 1 dl punajuurimehua
  • ⅓ l kasvislientä
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria
  • ½ kourallista Kourallinen lehtipersiljaa
  • 62 g burrataa (tai mozzarellaa)

Valmistus

  • Kuori ja kuutioi punajuuret ja paista padassa öljyssä timjamin kanssa noin 5 minuuttia.
  • Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota.
  • Lisää riisi ja jatka kuullottamista 1–2 minuuttia. Lisää sitruunankuori, sitruunamehu ja punajuurimehu. Lisää kasvislientä vähän kerrallaan aina kun edellinen neste on lähes kiehunut pois. Jatka noin 20 minuuttia, kunnes riisi on kypsää mutta vielä pureskeltavaa ja risoton rakenne on pehmeä ja puuromainen.
  • Mausta risotto suolalla ja pippurilla ja jaa keittolautasille.
  • Ripottele päälle persiljaa, revi burrataa ja pirskota oliiviöljyä.

VINKKI Käytä kertakäyttö­ käsineitä ellet halua punaisia kämmeniä. Jos punajuuri ehti jo värjätä, hiero käsiin sitruunaa.

Kunto Plus 15/2023