Perunasalaatti ja persilja-hamppupestoa

30 minuuttia
623 kcal

Voiko pestoa tehdä ilman parmesaania? Kokeille! Persilja-hamppupesto sopii perunasalaattiin.

Kulhollinen perunasalaattia ja persilja-hamppupestokastike.

PERUNASALAATTI – Lisää perunasalaattiin paljon vihreää ja viimeistele vegaanisella pestolla.

© wichmann+bendtsen

Perunasalaatti ja persilja-hamppupestoa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ kg perunoita
  • 62 g sokeriherneitä
  • 62 g retiisejä
  • 2 kevätsipulia
  • 32 g vuonankaalia
  • ½ tlk vihreitä linss
  • 1½ rkl pestoa
  • 1 rkl kuorettomia hampunsiemeniä
  • ¼ sitruunan mehu

Persilja-hamppupesto

  • ½ nippu lehtipersiljaa
  • ½ valkosipulinkynttä
  • dl kuorettomia hampunsiemeniä
  • dl oliiviöljyä
  • ½ rkl sitruunamehua
  • 1½ rkl ravintohiivahiutaleita
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  • Keitä perunat miedossa suolavedessä. Jäähdytä.
  • Kiehauta sokeriherneet suolalla maustetussa vedessä ja suikaloi kasvikset.
  • Jauha pesto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää vettä tai öljyä, sitruunamehua, suolaa ja pippuria tarpeen mukaan.
  • Valuta ja huuhtele linssit.
  • Lohko jäähtyneet perunat, sekoita joukkoon kasvikset, linssit ja 3 ruokalusikallista pestoa.
  • Mausta perunasalaatti sitruunamehulla.
  • Tarjoa salaatin kanssa loppu pesto, hampunsiemeniä ja sitruunamehua.

VINKKI! Persiljan voi vaihtaa muuhunkin vihreään, vaikka rucolaan tai lehtikaaliin. Hampunsiementen tilalle sopivat pinjansiemenet, mantelit tai saksanpähkinät, ja parmesaani korvaa ravintohiivalastut.


Newsletter background