Perunasalaatti ja persilja-hamppupestoa

30 minuuttia
623 kcal

Voiko pestoa tehdä ilman parmesaania? Kokeille! Persilja-hamppupesto sopii perunasalaattiin.

Kulhollinen perunasalaattia ja persilja-hamppupestokastike.

PERUNASALAATTI – Lisää perunasalaattiin paljon vihreää ja viimeistele vegaanisella pestolla.

© wichmann+bendtsen

Perunasalaatti ja persilja-hamppupestoa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ kg perunoita
  • 62 g sokeriherneitä
  • 62 g retiisejä
  • 2 kevätsipulia
  • 32 g vuonankaalia
  • ½ tlk vihreitä linss
  • 1½ rkl pestoa
  • 1 rkl kuorettomia hampunsiemeniä
  • ¼ sitruunan mehu

Persilja-hamppupesto

  • ½ nippu lehtipersiljaa
  • ½ valkosipulinkynttä
  • dl kuorettomia hampunsiemeniä
  • dl oliiviöljyä
  • ½ rkl sitruunamehua
  • 1½ rkl ravintohiivahiutaleita
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  • Keitä perunat miedossa suolavedessä. Jäähdytä.
  • Kiehauta sokeriherneet suolalla maustetussa vedessä ja suikaloi kasvikset.
  • Jauha pesto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää vettä tai öljyä, sitruunamehua, suolaa ja pippuria tarpeen mukaan.
  • Valuta ja huuhtele linssit.
  • Lohko jäähtyneet perunat, sekoita joukkoon kasvikset, linssit ja 3 ruokalusikallista pestoa.
  • Mausta perunasalaatti sitruunamehulla.
  • Tarjoa salaatin kanssa loppu pesto, hampunsiemeniä ja sitruunamehua.

VINKKI! Persiljan voi vaihtaa muuhunkin vihreään, vaikka rucolaan tai lehtikaaliin. Hampunsiementen tilalle sopivat pinjansiemenet, mantelit tai saksanpähkinät, ja parmesaani korvaa ravintohiivalastut.