Keittokulho ja katkarapuja lautasella
© Wichmann+bendtsen

Parsakeittoa ja katkarapuja

Jos et keksi, mitä tarjoaisit päivälliseksi, kokeile tätä herkullista reseptiä. Parsakeitto katkarapujen kera valmistuu puolessa tunnissa.

sunnuntai 3. heinäkuuta 2016 teksti Anne Larsen & Martin Kreutzer

Parsakeitto katkarapujen kera

2 annosta

2 nippua valkoista parsaa

6 dl kana- tai kasvislientä
3 vihreää parsaa
2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
merisuolaa

1 tillinoksa
200 g kuorittuja katkarapuja

Parsakeiton ja katkarapujen valmistus

  • Kuori ja paloittele valkoiset parsat. 
  • Keitä niitä kana- tai kasvisliemessä 8 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä.
  • Leikkaa vihreiden parsojen tyvestä pala pois. 
  • Pane ne valkoisten parsojen joukkoon kiehumaan minuutiksi. 
  • Ota vihreät parsat kattilasta pois ja halkaise ne pituussuunnassa kahtia. 
  • Lisää kattilaan kylmäpuristettu rypsiöljy ja soseuta keitto. 
  • Mausta suolalla. 
  • Annostele keitto, vihreät parsat, katkaravut ja tilli tarjolle.

Yhden annoksen ravintosisältö:

Energiaa: 336 kcal
Proteiinia: 29,9 g
Rasvaa: 15,6 g
Hiilihydraatteja: 24,2 g
Kuitua: 9,5 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mihin kohtaan kehossasi olet kaikkein tyytyväisin?


KUNTO PLUS suosittelee