Parsakeitto ja katkarapuja

20 minuuttia
336 kcal

Jos et keksi, mitä tarjoaisit päivälliseksi, kokeile tätä herkullista reseptiä. Parsakeitto katkarapujen kanssa valmistuu puolessa tunnissa.

Keittokulho ja katkarapuja lautasella

Parsakeitto ja katkarapuja

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 nippua valkoista parsaa
  • 6 dl kana- tai kasvislientä
  • 3 vihreää parsaa
  • 2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • merisuolaa
  • 1 tillinoksa
  • 200 g kuorittuja katkarapuja

Parsakeiton ja katkarapujen valmistus

  • Kuori ja paloittele valkoiset parsat.
  • Keitä niitä kana- tai kasvisliemessä 8 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä.
  • Leikkaa vihreiden parsojen tyvestä pala pois.
  • Pane ne valkoisten parsojen joukkoon kiehumaan minuutiksi.
  • Ota vihreät parsat kattilasta pois ja halkaise ne pituussuunnassa kahtia.
  • Lisää kattilaan kylmäpuristettu rypsiöljy ja soseuta keitto.
  • Mausta suolalla.
  • Annostele keitto, vihreät parsat, katkaravut ja tilli tarjolle.