Keittokulho ja katkarapuja lautasella
© Wichmann+bendtsen

Parsakeittoa ja katkarapuja

Jos et keksi, mitä tarjoaisit päivälliseksi, kokeile tätä herkullista reseptiä. Parsakeitto katkarapujen kera valmistuu puolessa tunnissa.

sunnuntai 3. heinäkuuta 2016 teksti M. Kreutzer ja A. Larsen

Parsakeitto katkarapujen kera

2 annosta

2 nippua valkoista parsaa

6 dl kana- tai kasvislientä
3 vihreää parsaa
2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
merisuolaa

1 tillinoksa
200 g kuorittuja katkarapuja

Parsakeiton ja katkarapujen valmistus

  • Kuori ja paloittele valkoiset parsat. 
  • Keitä niitä kana- tai kasvisliemessä 8 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä.
  • Leikkaa vihreiden parsojen tyvestä pala pois. 
  • Pane ne valkoisten parsojen joukkoon kiehumaan minuutiksi. 
  • Ota vihreät parsat kattilasta pois ja halkaise ne pituussuunnassa kahtia. 
  • Lisää kattilaan kylmäpuristettu rypsiöljy ja soseuta keitto. 
  • Mausta suolalla. 
  • Annostele keitto, vihreät parsat, katkaravut ja tilli tarjolle.

Yhden annoksen ravintosisältö:

Energiaa: 336 kcal
Proteiinia: 29,9 g
Rasvaa: 15,6 g
Hiilihydraatteja: 24,2 g
Kuitua: 9,5 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mitä terveysneuvoa sinun on vaikeinta noudattaa?


KUNTO PLUS suosittelee