Jättirapusalaattia lautasella

Paahdetut ravut ja papulisäke valmistuvat vain puolessa tunnissa.

© wichmann+bendtsen

Paahdettuja jättirapuja ja marinoituja papuja

Jättirapusalaatti on herkullinen ja terveellinen ateria, joka on helppo ja nopea valmistaa.

perjantai 25. tammikuuta 2019 teksti Anne Larsen

Paahdettuja jättirapuja ja marinoituja papuja

2 annosta

2 kevätsipulia
2 valkosipulinkynttä
200 g valkoisia tölkkipapuja
3 tl oliiviöljyä
1 tl sitruunamehua
merisuolaa
pippuria
14 jättirapua
kourallinen vesikrassia
½ sitruunaa

Lisäksi

• 2 viipaletta täysjyväleipää, 80 g

Paahdettujen jättirapujen ja marinoitujen papujen valmistus

  • Hienonna kevätsipuli ja valkosipuli.
  • Sekoita valutetut pavut, sipulit, 1 tl oliiviöljyä, suolaa ja pippuria ja pane jääkaappiin 20 minuutiksi.
  • Pyöräytä jättirapujen joukkoon 2 tl oliiviöljyä ja paahda ne nopeasti molemmilta puolilta kuumalla pannulla. 
  • Jaa marinoidut pavut ja vesikrassi lautasille. Nosta katkaravut päälle ja koristele annokset sitruunalohkoilla.
  • Paahda leipää lisäkkeeksi.

Ravintosisältö/annos

Energiaa 432 kcal
Proteiinia 32,9 g
Rasvaa 11,1 g
Hiilihydraattia 56 g
Kuitua 11,9 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee