Jättirapusalaattia lautasella

Paahdetut ravut ja papulisäke valmistuvat vain puolessa tunnissa.

© wichmann+bendtsen

Paahdettuja jättirapuja ja marinoituja papuja

Jättirapusalaatti on herkullinen ja terveellinen ateria, joka on helppo ja nopea valmistaa.

perjantai 25. tammikuuta 2019 teksti A. Larsen

Paahdettuja jättirapuja ja marinoituja papuja

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 25 minuuttia

Valmistusaika: 5 minuuttia

Aika yhteensä: 30 minuuttia

AINEKSET

2 kevätsipulia

2 valkosipulinkynttä

200 g valkoisia tölkkipapuja

3 tl oliiviöljyä

1 tl sitruunamehua

merisuolaa

pippuria

14 jättirapua

kourallinen vesikrassia

½ sitruunaa

2 viipaletta täysjyväleipää, 80 g

Paahdettujen jättirapujen ja marinoitujen papujen valmistus

  • Hienonna kevätsipuli ja valkosipuli.
  • Sekoita valutetut pavut, sipulit, 1 tl oliiviöljyä, suolaa ja pippuria ja pane jääkaappiin 20 minuutiksi.
  • Pyöräytä jättirapujen joukkoon 2 tl oliiviöljyä ja paahda ne nopeasti molemmilta puolilta kuumalla pannulla.
  • Jaa marinoidut pavut ja vesikrassi lautasille. Nosta katkaravut päälle ja koristele annokset sitruunalohkoilla.
  • Paahda leipää lisäkkeeksi.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 432 kcal

Proteiinia: 32,9 g

Rasvaa: 11,1 g

Hiilihydraattia: 56 g

Kuitua: 11,9 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee