Paahdettuja jättirapuja ja marinoituja papuja

30 minuuttia
432 kcal

Jättirapusalaatti on herkullinen ja terveellinen ateria, joka on helppo ja nopea valmistaa.

Jättirapusalaattia lautasella

Paahdetut ravut ja papulisäke valmistuvat vain puolessa tunnissa.

© wichmann+bendtsen

Paahdettuja jättirapuja ja marinoituja papuja

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 kevätsipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 200 g valkoisia tölkkipapuja
  • 3 tl oliiviöljyä
  • 1 tl sitruunamehua
  • merisuolaa
  • pippuria
  • 14 jättirapua
  • kourallinen vesikrassia
  • ½ sitruunaa
  • 2 viipaletta täysjyväleipää, 80 g

Paahdettujen jättirapujen ja marinoitujen papujen valmistus

  • Hienonna kevätsipuli ja valkosipuli.
  • Sekoita valutetut pavut, sipulit, 1 tl oliiviöljyä, suolaa ja pippuria ja pane jääkaappiin 20 minuutiksi.
  • Pyöräytä jättirapujen joukkoon 2 tl oliiviöljyä ja paahda ne nopeasti molemmilta puolilta kuumalla pannulla.
  • Jaa marinoidut pavut ja vesikrassi lautasille. Nosta katkaravut päälle ja koristele annokset sitruunalohkoilla.
  • Paahda leipää lisäkkeeksi.