Omenapekonia mustariisipedillä

65 minuuttia

Helppo ja herkullinen tapas. Suosittelemme!

Omenapekonia mustariisipedillä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 viipaletta pekonia
  • ½ salottisipuli
  • 2 omenaa
  • ½ tl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • ½ tl kokonaisia neilikoita
  • ½ vaniljatanko
  • ½ appelsiinin mehu ja raastettu kuori
  • ½ tl tuoretta inkivääriraastetta
  • merisuolaa, mustapippuria myllystä
  • 1 dl mustaa täysjyväriisiä

Pinnalle

  • punaista basilikaa tai sileälehtistä persiljaa

Valmistus

  • Suikaloi ja ruskista pekoni.

  • Valuta talouspaperilla.

  • Kuutioi sipuli ja omena.

  • Kuullota sipuli öljyssä, ja lisää joukkoon neilikat, halkaistu vaniljatanko, appelsiinin kuori ja mehu ja omenakuutiot, mausta suolalla.

  • Kypsennä miedolla lämmöllä noin 10 min eli kunnes omenat pehmenevät.

  • Kypsennä riisi.

  • Lisää omenaseokseen pekoni ja inkivääri, kuumenna ja mausta.

  • Asettele tarjolle basilikalla tai persiljalla koristeltuna.

Herkkupöytä voi olla notkuva vaikkei ruokien energiasisältö olekaan pyörryttävä.