Terveellisiä reseptejä Päivällinen Omenapekon... Omenapekonia mustariisipedillä 65 minuuttia Helppo ja herkullinen tapas. Suosittelemme! Teksti: KUNTOPLUS 12. joulukuuta 2010 Omenapekonia mustariisipedillä Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 2 viipaletta pekonia ½ salottisipuli 2 omenaa ½ tl kylmäpuristettua oliiviöljyä ½ tl kokonaisia neilikoita ½ vaniljatanko ½ appelsiinin mehu ja raastettu kuori ½ tl tuoretta inkivääriraastetta merisuolaa, mustapippuria myllystä 1 dl mustaa täysjyväriisiä Pinnalle punaista basilikaa tai sileälehtistä persiljaa Valmistus Suikaloi ja ruskista pekoni. Valuta talouspaperilla. Kuutioi sipuli ja omena. Kuullota sipuli öljyssä, ja lisää joukkoon neilikat, halkaistu vaniljatanko, appelsiinin kuori ja mehu ja omenakuutiot, mausta suolalla. Kypsennä miedolla lämmöllä noin 10 min eli kunnes omenat pehmenevät. Kypsennä riisi. Lisää omenaseokseen pekoni ja inkivääri, kuumenna ja mausta. Asettele tarjolle basilikalla tai persiljalla koristeltuna. Herkkupöytä voi olla notkuva vaikkei ruokien energiasisältö olekaan pyörryttävä. OmenaJouluruuat