Omenapekonia mustariisipedillä

Helppo ja herkullinen tapas. Suosittelemme!

maanantai 13. joulukuuta 2010 teksti KUNTOPLUS

4 annosta

4 viipaletta pekonia
1 salottisipuli
4 omenaa
1 tl kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 tl kokonaisia neilikoita
1 vaniljatanko
1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
1 tl tuoretta inkivääriraastetta
merisuolaa, mustapippuria myllystä
2 dl mustaa täysjyväriisiä

Pinnalle
punaista basilikaa tai sileälehtistä persiljaa

Valmistus

  • Suikaloi ja ruskista pekoni.
  • Valuta talouspaperilla. 
  • Kuutioi sipuli ja omena. 
  • Kuullota sipuli öljyssä, ja lisää joukkoon neilikat, halkaistu vaniljatanko, appelsiinin kuori ja mehu ja omenakuutiot, mausta suolalla. 
  • Kypsennä miedolla lämmöllä noin 10 min eli kunnes omenat pehmenevät. 
  • Kypsennä riisi. 
  • Lisää omenaseokseen pekoni ja inkivääri, kuumenna ja mausta. 
  • Asettele tarjolle basilikalla tai persiljalla koristeltuna.

Herkkupöytä voi olla notkuva vaikkei ruokien energiasisältö olekaan pyörryttävä.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee