Omenapekonia mustariisipedillä

Helppo ja herkullinen tapas. Suosittelemme!

maanantai 13. joulukuuta 2010 teksti KUNTO PLUS

4 annosta

4 viipaletta pekonia
1 salottisipuli
4 omenaa
1 tl kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 tl kokonaisia neilikoita
1 vaniljatanko
1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
1 tl tuoretta inkivääriraastetta
merisuolaa, mustapippuria myllystä
2 dl mustaa täysjyväriisiä

Pinnalle
punaista basilikaa tai sileälehtistä persiljaa

Valmistus

  • Suikaloi ja ruskista pekoni.
  • Valuta talouspaperilla. 
  • Kuutioi sipuli ja omena. 
  • Kuullota sipuli öljyssä, ja lisää joukkoon neilikat, halkaistu vaniljatanko, appelsiinin kuori ja mehu ja omenakuutiot, mausta suolalla. 
  • Kypsennä miedolla lämmöllä noin 10 min eli kunnes omenat pehmenevät. 
  • Kypsennä riisi. 
  • Lisää omenaseokseen pekoni ja inkivääri, kuumenna ja mausta. 
  • Asettele tarjolle basilikalla tai persiljalla koristeltuna.

Herkkupöytä voi olla notkuva vaikkei ruokien energiasisältö olekaan pyörryttävä.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee