Ohraa ja punajuurikeittoa

30 minuuttia
257 kcal

Ohrasuurimoista ja punajuurikeitosta valmistuu täyttävä ateria, joka on myös terveydelle hyväksi. Kauniin keiton valmistaa puolessa tunnissa.

Ohraa ja punajuurikeittoa

OLETKO NÄLKÄINEN? Ohrasuurimot ja punajuurikeitto on täyttävä yhdistelmä, ja ateria valmistuu puolessa tunnissa.

© wichmann + bendtsen

Ohraa ja punajuurikeittoa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 350 g kuorittua punajuurta
  • 6 dl kasvislientä
  • 50 g rikottuja ohrasuurimoita
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 4 rkl rahkaa
  • 1 kourallista vesikrassia

Lisäksi

  • 2 Viipale täysjyväruisleipää

Valmistus

  • Kypsennä rikotut ohrasuurimot miedossa suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

  • Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota kattilassa oliiviöljyssä.

  • Kuori ja kuutioi punajuuri, lisää kattilaan, kaada päälle kasvisliemi ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.

  • Soseuta keitto ja mausta suolalla ja pippurilla.

  • Jaa suurimot keittokulhojen pohjalle, kauho keittoa päälle. Koristele annokset rahkalla ja krassilla. Paahda lisäksi leipää.

Haluaisitko syödä useammin kasvisruokaa? Täältä saat terveellisiä reseptejä