Ohraa ja punajuurikeittoa
Oletko nälkäinen?

Ohrasuurimot ja punajuurikeitto on täyttävä yhdistelmä, ja ateria valmistuu puolessa tunnissa.

© wichmann + bendtsen

Ohraa ja punajuurikeittoa

Ohrasuurimoista ja punajuurikeitosta valmistuu täyttävä ateria, joka on myös terveydelle hyväksi. Kauniin keiton valmistaa puolessa tunnissa.

keskiviikko 6. marraskuuta 2019 teksti A. Larsen

Ohraa ja punajuurikeittoa

1 pieni sipuli

1 valkosipulinkynsi

2 tl oliiviöljyä

350 g kuorittua punajuurta

6 dl kasvislientä

50 g rikottuja ohrasuurimoita

merisuolaa

mustapippuria

4 rkl rahkaa

kourallinen vesikrassia

Lisäksi

2 viipaletta täysjyväruisleipää

Valmistus

  • Kypsennä rikotut ohrasuurimot miedossa suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota kattilassa oliiviöljyssä.
  • Kuori ja kuutioi punajuuri, lisää kattilaan, kaada päälle kasvisliemi ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
  • Soseuta keitto ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Jaa suurimot keittokulhojen pohjalle, kauho keittoa päälle. Koristele annokset rahkalla ja krassilla. Paahda lisäksi leipää. 

Haluaisitko syödä useammin kasvisruokaa? Täältä saat terveellisiä reseptejä

Ravintosisältö/annos ilman ruisleipää

Energiaa 257 kcal
proteiinia 11 g
rasvaa 6 g
hiilihydraattia 44 g
kuitua 9 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee