Ohraa ja punajuurikeittoa
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 tl oliiviöljyä
350 g kuorittua punajuurta
6 dl kasvislientä
50 g rikottuja ohrasuurimoita
merisuolaa
mustapippuria
4 rkl rahkaa
kourallinen vesikrassia
Lisäksi
2 viipaletta täysjyväruisleipää
Valmistus
- Kypsennä rikotut ohrasuurimot miedossa suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota kattilassa oliiviöljyssä.
- Kuori ja kuutioi punajuuri, lisää kattilaan, kaada päälle kasvisliemi ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
- Soseuta keitto ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Jaa suurimot keittokulhojen pohjalle, kauho keittoa päälle. Koristele annokset rahkalla ja krassilla. Paahda lisäksi leipää.
Haluaisitko syödä useammin kasvisruokaa? Täältä saat terveellisiä reseptejä
Ravintosisältö/annos ilman ruisleipää
Energiaa 257 kcal
proteiinia 11 g
rasvaa 6 g
hiilihydraattia 44 g
kuitua 9 g