Pastakin voi olla terveellistä, kunhan käytät annoksissa riittävästi vihreää.

Mustaa pastaa ja unikonsiemenlohta

Parsakaalipesto ja ruusukaalisalaatti lohen ja pastan lisukkeina tekevät annoksesta todellisen terveyspommin.

perjantai 21. maaliskuuta 2014 teksti M. Kristensen

Ainekset

2 annosta
100 g tuoretta mustaa pastaa

Salaatti

2 porkkanaa
200 g ruusukaalia
1 punasipuli
20 rusinaa
1 tl oliiviöljyä

Lohi

2 kpl 125 g:n lohifileepihviä
½ limettiä
1 tl mustia unikonsiemeniä merisuolaa ja mustapippuria

Parsakaalipesto

200 g keitettyä parsakaalia
½ avokadoa
½ sitruunan mehu ja kuori
2 murskattua valkosipulinkynttä
²/3 tl merisuolaa
¼ tl mustapippuria
½ dl vettä
¾ dl soijamaitoa

LUE MYÖS: Vauhdita painonpudotusta kesäkurpitsapastalla

Valmistus

  • Pane rusinat 30 minuutiksi likoon. Poista lohesta nahka, ripottele fileen päälle unikonsiemenet sekä limettimehua, ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Paista 175-asteisessa uunissa 10 - 12 min.
  • Sekoita parsakaalipeston ainekset tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.
  • Keitä pastaa maks. 4 min. Pilko sipuli hienoksi ja paahda pannulla 6 min.
  • Höyrytä ruusukaalia ja porkkanoita kevyesti 1 min.
  • Tarjoile kala ja vihannekset pastan kanssa.

HUOM!

Pasta on kaunista, mutta ei kovin kuitupitoista. Parsakaalissa ja ruusukaalissa on kuitua, mutta jos haluat enemmän kuitua, valitse mustan pastan sijaan ruis- tai täysjyväpastaa.

LUE MYÖS: Täydellistä uunilohta

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee