Mustaa pastaa ja unikonsiemenlohta

1 tunti
563 kcal

Parsakaalipesto ja ruusukaalisalaatti lohen ja pastan lisukkeina tekevät annoksesta todellisen terveyspommin.

Pastakin voi olla terveellistä, kunhan käytät annoksissa riittävästi vihreää.

Mustaa pastaa ja unikonsiemenlohta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 100 g tuoretta mustaa pastaa

Salaatti

  • 2 porkkanaa
  • 200 g ruusukaalia
  • 1 punasipuli
  • 20 rusinaa
  • 1 tl oliiviöljyä

Lohi

  • 2 125 g:n lohifileepihviä
  • ½ limettiä
  • 1 mustia unikonsiemeniä
  • merisuolaa ja mustapippuria

Parsakaalipesto

  • 200 g keitettyä parsakaalia
  • ½ avokadoa
  • ½ sitruunan mehu ja kuori
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 2 tl merisuolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • ½ dl vettä
  • ¾ dl soijamaitoa

Valmistus

Valmistus

  • Pane rusinat 30 minuutiksi likoon. Poista lohesta nahka, ripottele fileen päälle unikonsiemenet sekä limettimehua, ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Paista 175-asteisessa uunissa 10 - 12 min.
  • Sekoita parsakaalipeston ainekset tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.
  • Keitä pastaa maks. 4 min. Pilko sipuli hienoksi ja paahda pannulla 6 min.
  • Höyrytä ruusukaalia ja porkkanoita kevyesti 1 min.
  • Tarjoile kala ja vihannekset pastan kanssa.

LUE MYÖS: Vauhdita painonpudotusta kesäkurpitsapastalla

HUOM!

Pasta on kaunista, mutta ei kovin kuitupitoista. Parsakaalissa ja ruusukaalissa on kuitua, mutta jos haluat enemmän kuitua, valitse mustan pastan sijaan ruis- tai täysjyväpastaa.

LUE MYÖS: Täydellistä uunilohta