Lohta, parsaa ja raparperia lautasella
© wichmann+bendtsen

Misomarinoitua lohta ja raparperia

Aavistuksen kirpakka raparperi ja pehmeän rasvainen lohi sopivat mainiosti yhteen. Vihreä parsa viimeistelee kokonaisuuden.

maanantai 23. toukokuuta 2016 teksti Michelle Kristensen

Misomarinoitua lohta ja raparperia

4 annosta

500 g lohta
4 raparperinvartta
¼ sitruunaa viipaleina
Misomarinadi
2 rkl vaaleaa misoa
2 tl tummaa seesamiöljyä
2 rkl agavesiirappia
2 tl raastettua inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl hienonnettua ruohosipulia
Raparperi-tomaattivinegretti
4 raparperinvartta
14 oranssia kirsikkatomaattia
1 tl voita
Ripaus steviaa
1 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl ruohosipulia
Merisuolaa
Lisäksi
Iso nippu parsaa

Misomarinoidun lohen ja raparperin valmistus

 

  • Sekoita kaikki misomarinadin ainekset keskenään ja levitä lohen päälle.
  • Levitä pinnalle hienonnetut raparperit ja sitruunaviipaleet.
  • Kypsennä lohta 175 asteessa 15−20 min. 
  • Aloita vinegretin valmistus hienontamalla raparperit ja tomaatit.
  • Paista niitä 5 minuuttia voissa ja lisää loput ainekset.
  • Jatka paistamista 2 min ja anna seoksen jäähtyä. 
  • Poista parsojen tyvestä pieni pala.
  • Höyrytä parsoja kiehuvassa vedessä puoli minuuttia.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 516 kcal
Proteiinia: 33 g
Rasvaa: 27,25 g
Hiilihydraatteja: 42,75 g
Kuitua: 13,75 g

 

 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee