Misomarinoitua lohta ja raparperia

30 minuuttia
516 kcal

Aavistuksen kirpakka raparperi ja pehmeän rasvainen lohi sopivat mainiosti yhteen. Vihreä parsa viimeistelee kokonaisuuden.

Lohta, parsaa ja raparperia lautasella

Misomarinoitua lohta ja raparperia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 250 g lohta
  • 2 raparperinvartta
  • ¼ sitruunaa viipaleina

Misomarinadi

  • 1 rkl vaaleaa misoa
  • 1 tl tummaa seesamiöljyä
  • 1 rkl agavesiirappia
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • ½ valkosipulinkynsi
  • ½ rkl hienonnettua ruohosipulia

Raparperi-tomaattivinegretti

  • 2 raparperinvartta
  • 7 oranssia kirsikkatomaattia
  • ½ tl voita
  • Ripaus steviaa
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ½ valkosipulinkynsi
  • ½ rkl ruohosipulia
  • Merisuolaa

Lisäksi

  • Iso nippu parsaa

Misomarinoidun lohen ja raparperin valmistus

  • Sekoita kaikki misomarinadin ainekset keskenään ja levitä lohen päälle.
  • Levitä pinnalle hienonnetut raparperit ja sitruunaviipaleet.
  • Kypsennä lohta 175 asteessa 15−20 min.
  • Aloita vinegretin valmistus hienontamalla raparperit ja tomaatit.
  • Paista niitä 5 minuuttia voissa ja lisää loput ainekset.
  • Jatka paistamista 2 min ja anna seoksen jäähtyä.
  • Poista parsojen tyvestä pieni pala.
  • Höyrytä parsoja kiehuvassa vedessä puoli minuuttia.

Ravintosisältö/annos