Mausteinen tonnikalapihvi riisin, raitan ja tomaattisalaatin kera

30 minuuttia
511 kcal

Kalaa päivällispöytään: kokeile mausteista tonnikalapihviä riisin, raitan ja tomaattisalaatin kera.

Mausteinen tonnikalapihvi riisin, raitan ja tomaattisalaatin kera

NOPEA PÄIVÄLLINEN – mausteinen tonnikalapihvi.

© wichmann+bendtsen

Mausteinen tonnikalapihvi riisin, raitan ja tomaattisalaatin kera

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 1 punasipulia
  • 2 kurkku
  • 2 dl jogurttia, 3,5 g rasvaa
  • 2 limetin mehu
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 300 g tuoreita tomaatteja
  • 2 tl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • ½ tl garam masalaa
  • 2 korianterinoksa
  • 2 tonnikalapihvi,150 g
  • ekstra neitsytoliiviöljyä kalan paistamiseen

Mausteseos tonnikalalle - Yhtä paljon:

  • mustapippureita
  • juustokuminaa
  • tähtianis
  • currya
  • garam masalaa

Lisäksi:

  • 140 g keitettyä täysjyväriisiä

Valmistus

  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Hienonna punasipuli raitaa varten.
  • Kuori kurkku ja leikkaa se puoliksi. Leikkaa toinen puolikas pitkittäin kahtia, poista siemenet ja leikkaa palat ohuiksi viipaleiksi.
  • Sekoita viipaleet jogurtin ja punasipulin kanssa yhteen. Mausta limetin mehulla, suolalla ja pippurilla ja laita sivuun odottamaan.
  • Paloittele loppu kurkku ja tomaatit reiluiksi paloiksi. Sekoita niiden joukkoon limetin mehua, suolaa, oliiviöljyä ja ¼ tl garam masalaa ja hienonnettua korianteria.
  • Valmista seuraavaksi mausteseos tonnikalalle. Poista ensin tähtianiksen kuori ja hienonna tähtianis morttelissa yhdessä curryn ja garam masalan kanssa. Lisää joukkoon mustapippuri ja kumina.
  • Kypsennä tonnikalapihvi kuumalla teflonpannulla. Pihvin sisus saa jäädä raa'aksi, kypsennä pihviä vain noin yhden sentin paksuudelta. Mausta paistettu puoli mausteseoksella, käännä pihvi ja paista nopeasti myös toiselta puolelta.
  • Asettele lautaselle pihvi sekä raita ja tomaattisalaatti. Tarjoa lisukkeena riisiä.

Newsletter background