Mausteinen dal-muhennos ja kvinoaa

45 minuuttia
491 kcal

Kokeile mausteista dal-muhennosta – KUNTO PLUSsan resepti on terveellinen ja edullinen ja lisäksi helppo tapa saada syötyä enemmän kasviksia mausta tinkimättä.

Kulhossa dal-muhennosta ja kvinoaa

MAUSTEINEN DAL-MUHENNOS JA KVINOAA – terveellistä ja edullista kasvisruokaa.

© wichmann+bendtsen

Mausteinen dal-muhennos ja kvinoaa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 200 g bataattia
  • ½ punasipuli
  • ¼ punaista paprikaa
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ½ valkosipulinkynttä
  • ½ cm tuoretta inkivääriä
  • ½ punainen chili
  • 4 kirsikkatomaattia
  • ¾ tl kurkumaa
  • ½ tl juustokuminaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 1½ dl punaisia linssejä
  • 3½ dl kasvislientä
  • ¼ limetin mehu
  • 37 g lehtipinaattia

Lisäksi

  • 1 dl kvinoaa
  • ¼ limetin mehu
  • ½ kourallista tuoretta korianteria
  • thaibasilikaa tai muita yrttejä

Valmistus

  • Purista limettimehua keitinveteen ja keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Silppua joukkoon kourallinen korianteria ja anna seistä kannen alla 10 min.
  • Kuutioi bataatti ja paprika ja hienonna punasipuli. Kuullota padassa oliiviöljyssä 5 minuuttia.
  • Lisää mausteet, valkosipulimurska, raastettu inkivääri, silputtu chili ja puolitetut kirsikkatomaatit ja kuumenna pari minuuttia.
  • Lisää linssit ja kasvisliemi ja anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia. Lisää lopuksi pinaatti ja limettimehu.
  • Jaa linssimuhennos ja kvinoa lautasille ja silppua päälle yrttejä.

VINKKI! Dal-muhennos on vegaaninen. Punaiset linssit voi vaihtaa vihreisiin.


Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background