Mausteinen dal-muhennos ja kvinoaa

45 minuuttia
491 kcal

Kokeile mausteista dal-muhennosta – KUNTO PLUSsan resepti on terveellinen ja edullinen ja lisäksi helppo tapa saada syötyä enemmän kasviksia mausta tinkimättä.

Kulhossa dal-muhennosta ja kvinoaa

MAUSTEINEN DAL-MUHENNOS JA KVINOAA – terveellistä ja edullista kasvisruokaa.

© wichmann+bendtsen

Mausteinen dal-muhennos ja kvinoaa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 200 g bataattia
  • ½ punasipuli
  • ¼ punaista paprikaa
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ½ valkosipulinkynttä
  • ½ cm tuoretta inkivääriä
  • ½ punainen chili
  • 4 kirsikkatomaattia
  • ¾ tl kurkumaa
  • ½ tl juustokuminaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 1½ dl punaisia linssejä
  • 3½ dl kasvislientä
  • ¼ limetin mehu
  • 37 g lehtipinaattia

Lisäksi

  • 1 dl kvinoaa
  • ¼ limetin mehu
  • ½ kourallinen tuoretta korianteria
  • thaibasilikaa tai muita yrttejä

Valmistus

  • Purista limettimehua keitinveteen ja keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Silppua joukkoon kourallinen korianteria ja anna seistä kannen alla 10 min.
  • Kuutioi bataatti ja paprika ja hienonna punasipuli. Kuullota padassa oliiviöljyssä 5 minuuttia.
  • Lisää mausteet, valkosipulimurska, raastettu inkivääri, silputtu chili ja puolitetut kirsikkatomaatit ja kuumenna pari minuuttia.
  • Lisää linssit ja kasvisliemi ja anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia. Lisää lopuksi pinaatti ja limettimehu.
  • Jaa linssimuhennos ja kvinoa lautasille ja silppua päälle yrttejä.

VINKKI! Dal-muhennos on vegaaninen. Punaiset linssit voi vaihtaa vihreisiin.