Linssikeitto ja raparperisalsa

40 minuuttia
329,5 kcal

Raparperisalsa, pistaasipähkinät ja tuore persilja ovat raikas lisä täyteläiselle linssikeitolle.

Raparperilla koristeltua linssikeittoa lautasella

Linssikeitto ja raparperisalsa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Keitto

  • ½ sipuli
  • 250 g porkkanoita
  • 2 raparperinvartta
  • 50 g punaisia linssejä
  • ½ l kasvislientä
  • ½ kourallista tuoretta timjamia
  • ½ tl suolaa
  • tl cayennenpippuria
  • 1 rkl omenaviinietikkaa

Raparperi-pistaasisalsa

  • 25 g pistaasipähkinöitä
  • 1 raparperinvartta
  • ½ tl agavesiirappia
  • 1½ rkl hienonnettua lehtipersiljaa
  • ½ rkl omenaviinietikkaa
  • ½ murskattu valkosipulinkynsi
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ½ rkl tuoretta timjamia
  • Merisuolaa

Päälle

  • 1 dl maustamatonta skyriä

Linssikeiton ja raparperisalsan valmistus

  • Hienonna sipuli, paloittele porkkanat ja raparperit.

  • Pane keiton ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla 30 min.

  • Soseuta keitto ja mausta se omenaviinietikalla.

  • Paahda pähkinät. Kuutioi raparperit. Kuumenna ½ dl vettä ja siirappi kattilassa.

  • Lisää raparperit ja keitä niitä 5 minuuttia. Anna jäähtyä.

  • Sekoita kaikki salsan ainekset monitoimikoneessa.

  • Tarjoa keitto skyrin tai maitorahkan ja salsan kanssa.

LUE MYÖS:Näillä vinkeillä valmistat aivan parasta kurpitsakeittoa!


Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background