Linssikeitto ja raparperisalsa
4 annosta
Keitto
1 sipuli
500 g porkkanoita
4 raparperinvartta
100 g punaisia linssejä
1 l kasvislientä
1 kourallinen tuoretta timjamia
1 tl suolaa
½-1 tl cayennenpippuria
2 rkl omenaviinietikkaa
Raparperi-pistaasisalsa
50 g pistaasipähkinöitä
2 raparperinvartta
1 tl agavesiirappia
3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
1 rkl omenaviinietikkaa
1 murskattu valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl tuoretta timjamia
Merisuolaa
Päälle
2 dl maustamatonta skyriä
Linssikeiton ja raparperisalsan valmistus
- Hienonna sipuli, paloittele porkkanat ja raparperit.
- Pane keiton ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla 30 min.
- Soseuta keitto ja mausta se omenaviinietikalla.
- Paahda pähkinät. Kuutioi raparperit. Kuumenna ½ dl vettä ja siirappi kattilassa.
- Lisää raparperit ja keitä niitä 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Sekoita kaikki salsan ainekset monitoimikoneessa.
- Tarjoa keitto skyrin tai maitorahkan ja salsan kanssa.
LUE MYÖS: Näillä vinkeillä valmistat aivan parasta kurpitsakeittoa!
Ravintosisältö/annos
Energiaa: 329,5 kcal
Proteiinia: 17,8 g
Rasvaa: 10,8 g
Hiilihydraatteja: 45,8 g
Kuitua: 12,75 g