Raparperilla koristeltua linssikeittoa lautasella
© wichmann+bendtsen

Linssikeitto ja raparperisalsa

Raparperisalsa, pistaasipähkinät ja tuore persilja ovat raikas lisä täyteläiselle linssikeitolle.

tiistai 24. toukokuuta 2016 teksti Michelle Kristensen

Linssikeitto ja raparperisalsa

4 annosta

Keitto
1 sipuli
500 g porkkanoita
4 raparperinvartta
100 g punaisia linssejä
1 l kasvislientä
1 kourallinen tuoretta timjamia
1 tl suolaa
½-1 tl cayennenpippuria
2 rkl omenaviinietikkaa
Raparperi-pistaasisalsa
50 g pistaasipähkinöitä
2 raparperinvartta
1 tl agavesiirappia
3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
1 rkl omenaviinietikkaa
1 murskattu valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl tuoretta timjamia
Merisuolaa
Päälle
2 dl maustamatonta skyriä

Linssikeiton ja raparperisalsan valmistus

 

  • Hienonna sipuli, paloittele porkkanat ja raparperit.
  • Pane keiton ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla 30 min.
  • Soseuta keitto ja mausta se omenaviinietikalla.
  • Paahda pähkinät. Kuutioi raparperit. Kuumenna ½ dl vettä ja siirappi kattilassa.
  • Lisää raparperit ja keitä niitä 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
  • Sekoita kaikki salsan ainekset monitoimikoneessa.
  • Tarjoa keitto skyrin tai maitorahkan ja salsan kanssa.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 329,5 kcal
Proteiinia: 17,8 g
Rasvaa: 10,8 g
Hiilihydraatteja: 45,8 g
Kuitua: 12,75 g

 

 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee