Linssikeitto ja raparperisalsa

40 minuuttia
329,5 kcal

Raparperisalsa, pistaasipähkinät ja tuore persilja ovat raikas lisä täyteläiselle linssikeitolle.

Raparperilla koristeltua linssikeittoa lautasella

Linssikeitto ja raparperisalsa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Keitto

  • ½ sipuli
  • 250 g porkkanoita
  • 2 raparperinvartta
  • 50 g punaisia linssejä
  • ½ l kasvislientä
  • ½ kourallinen tuoretta timjamia
  • ½ tl suolaa
  • tl cayennenpippuria
  • 1 rkl omenaviinietikkaa

Raparperi-pistaasisalsa

  • 25 g pistaasipähkinöitä
  • 1 raparperinvartta
  • ½ tl agavesiirappia
  • 1½ rkl hienonnettua lehtipersiljaa
  • ½ rkl omenaviinietikkaa
  • ½ murskattu valkosipulinkynsi
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ½ rkl tuoretta timjamia
  • Merisuolaa

Päälle

  • 1 dl maustamatonta skyriä

Linssikeiton ja raparperisalsan valmistus

  • Hienonna sipuli, paloittele porkkanat ja raparperit.

  • Pane keiton ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla 30 min.

  • Soseuta keitto ja mausta se omenaviinietikalla.

  • Paahda pähkinät. Kuutioi raparperit. Kuumenna ½ dl vettä ja siirappi kattilassa.

  • Lisää raparperit ja keitä niitä 5 minuuttia. Anna jäähtyä.

  • Sekoita kaikki salsan ainekset monitoimikoneessa.

  • Tarjoa keitto skyrin tai maitorahkan ja salsan kanssa.

LUE MYÖS:Näillä vinkeillä valmistat aivan parasta kurpitsakeittoa!