Linssikeitto ja raparperisalsa

40 minuuttia
329,5 kcal

Raparperisalsa, pistaasipähkinät ja tuore persilja ovat raikas lisä täyteläiselle linssikeitolle.

Raparperilla koristeltua linssikeittoa lautasella

Linssikeitto ja raparperisalsa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Keitto

  • ½ sipuli
  • 250 g porkkanoita
  • 2 raparperinvartta
  • 50 g punaisia linssejä
  • ½ l kasvislientä
  • ½ kourallista tuoretta timjamia
  • ½ tl suolaa
  • tl cayennenpippuria
  • 1 rkl omenaviinietikkaa

Raparperi-pistaasisalsa

  • 25 g pistaasipähkinöitä
  • 1 raparperinvartta
  • ½ tl agavesiirappia
  • 1½ rkl hienonnettua lehtipersiljaa
  • ½ rkl omenaviinietikkaa
  • ½ murskattu valkosipulinkynsi
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ½ rkl tuoretta timjamia
  • Merisuolaa

Päälle

  • 1 dl maustamatonta skyriä

Linssikeiton ja raparperisalsan valmistus

  • Hienonna sipuli, paloittele porkkanat ja raparperit.

  • Pane keiton ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla 30 min.

  • Soseuta keitto ja mausta se omenaviinietikalla.

  • Paahda pähkinät. Kuutioi raparperit. Kuumenna ½ dl vettä ja siirappi kattilassa.

  • Lisää raparperit ja keitä niitä 5 minuuttia. Anna jäähtyä.

  • Sekoita kaikki salsan ainekset monitoimikoneessa.

  • Tarjoa keitto skyrin tai maitorahkan ja salsan kanssa.

LUE MYÖS:Näillä vinkeillä valmistat aivan parasta kurpitsakeittoa!


No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background