Karamellisoitu kurpitsa-kuskussalaatti

30 minuuttia
535 kcal

Herkullinen marokkolaisvaikutteinen salaatti ja itse tehty kastike.

Kuskus-uunikasvissalaatti

KUSKUSSALAATTI – Mieto kuskus kaipaa seurakseen rapeita ja luonteik- kaita aineksia.

© wichmann+bendtsen

Karamellisoitu kurpitsa-kuskussalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 personer

  • 300 g kurpitsaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • ½ tl merisuolaa
  • Mustapippuria
  • 60 g kuskusia
  • 100 g soijapapuja tölkistä
  • 2 kevätsipulia
  • 20 g pinjansiemeniä
  • 50 g salaattisekoitusta

Valkosipulikastike:

  • 1 rkl persiljaa
  • 2 kynsi valkosipulinkynttä
  • 1½ dl kevyt- ranskankermaa
  • Sitruunamehua
  • Suolaa ja pippuria

Valmistus

  • Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa suupaloiksi. Pyörittele joukkoon hunaja ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kypsennä 180 asteessa 20 minuuttia.
  • Kypsennä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Kaada soijapavut kiehuvaan veteen, kaada vesi heti pois ja valuta pavut.
  • Viipaloi kevätsipuli ja paahda pinjansiemenet kullanruskeiksi pannulla.
  • Silppua kastikkeen persilja ja valkosipuli. Sekoita joukkoon ranskankerma. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
  • Jaa salaatti ja kuskus lautasille. Lisää kurpitsa, soijapavut ja kevätsipuli. Ripottele päälle pinjansiemenet, suolaa ja pippuria. Tarjoa kastike erikseen.

VINKKI Käytä vaihteeksi kauraa, ohraa, riisiä, bulguria, pastaa, linssejä tai kvinoaa.

VINKKI Eilispäivästä tähteeksi jääneet kypsät kasvikset sopivat kuskusalaattiin.

VINKKI Sekoita kuskus haarukalla ennen kuin levität sen lautasille.

VINKKI Chilirenkaat näyttävät hyvältä salaatin päällä ja antavat sille lisää särmää.