Uunikala kvinoan & kukkakaalicruditéen kera

25 minuuttia
265 kcal

Kaunis ja terveellinen annos. Crudité tarkoittaa kypsentämättä nautittavia kasviksia.

Uunikala kvinoan & kukkakaalicruditéen kera

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 40 g mustaa kvinoaa
  • Merisuolaa
  • 2 pieni kourallinen sileälehtistä persiljaa
  • 2 pieni kourallinen tilliä
  • 200 g turskaa tai muuta vaaleaa kalafileetä
  • 250 g violettia kukkakaalia (tai tavallista valkoista) ohuina viipaleina
  • 100 g pinaattia
  • 10 g ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 1 limettiä
  • Vastajauhettua mustapippuria

Valmistus

  • Kypsennä kvinoa.

  • Pane kala uuninkestävään vuokaan leivinpaperin päälle ja kypsennä 200 asteessa noin 12 minuuttia.

  • Leikkaa kukkakaali ohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä tai vihannes­leikkurilla.

  • Huuhtele pinaatti hyvin ja ryöppää se nopeasti kevyesti suolatussa vedessä. Leikkaa limetistä ohuita viipaleita.

  • Asettele lautaselle kukkakaali, pinaatti, tilkka oliiviöljyä, turska, silputut mausteyrtit, hieman limetin­mehua, ripaus suolaa ja pippuria ja viereen limettiviipaleet ja kvinoa.

LUE MYÖS: Kokeile herkullista ja terveellistä kukkakaalipizzaa