Kukkakaali-parsakaali-pekonisalaatti

20 minuuttia
463 kcal

Kuka väitti, että salaatti on tylsää ja liian kevyttä ruokaa? Kokeile kermaista kukkakaali-parsakaalisalaattia, niin et takuulla ole hetken päästä taas nälkäinen. Valmistus vie vain 20 minuuttia.

Kukkakaali-parsakaalisalaatti

Kukkakaali-parsakaali-pekonisalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 50 g pekonia, viipaleina
  • 1 punasipuli
  • 6 rkl skyriä tai rahkaa
  • 4 tl sitruunamehua
  • 2 puristettua valkosipulinkynttä
  • persiljasilppua
  • 200 g kukkakaalin kukintoja
  • 200 g parsakaalin kukintoja
  • 6 rkl kurpitsan- tai ­auringonkukansiemeniä
  • 2 rkl rusinoita
  • merisuolaa
  • pippuria myllystä

Valmistus

  • Levitä pekoniviipaleet kylmälle pannulle. Paista, kunnes rasva sulaa ja viipaleet ovat kauniin ruskeita. Valuta talouspaperin päällä ja silppua.

  • Hienonna punasipuli.

  • Sekoita kastike skyristä, sitruunamehusta, valkosipulista ja persiljasta. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita kaalien joukkoon.

  • Paahda siemenet pannulla. Ripottele salaatin päälle pekonia, sipulia, siemeniä ja rusinoita.

VINKKI! Kypsennä kaali kevyesti.

Kaada kaalin kukintojen päälle kiehuvaa vettä. Huuhtele 2 minuutin kuluttua kylmällä vedellä ja valuta.