Kokonaisina paahdetut porkkanat ja kikherneitä

30 minuuttia
278 kcal

Suomalaiset syövät juureksista perunan jälkeen toiseksi eniten porkkanoita. Ja porkkana on hyvää. Oranssista juureksesta ei ole mitään pahaa sanottavaa. Kokeile kokonaisena paahdettuja porkkanoita feta-jogurttikastikkeen kanssa. Nam!

Kokonaisina paahdetut porkkanat

PAAHDETUT PORKKANAT – Porkkanoiden maku korostuu kypsennettäessä. Uunissa paahdetut porkkanat ovat melkein kuin karkkia.

© Betina Hastoft

Kokonaisina paahdetut porkkanat ja kikherneitä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 ANNOSTA

  • 375 g varhaisporkkanoita naatteineen
  • oliiviöljyä
  • ½ ripottelu Za'atar-maustesekoitusta
  • ½ hyppysellinen merisuolaa
  • mustapippuria
  • 50 g fetaa
  • 75 g kreikkalaista jogurttia, 2 % rasvaa
  • 125 g tölkkikikherneitä
  • ¼ tl savupaprikaa
  • ½ tl paprikaa
  • ½ tl sumakkia
  • ½ kourallista minttusilppua
  • ½ kourallista tillisilppua
  • ½ rkl persiljasilppua

Valmistus

  • Kuori tai raaputa porkkanat puhtaiksi. Jätä vähän naattia.
  • Levitä porkkanat leivinpaperille, pirskota päälle öljyä ja 1 ruokalusikallinen za´ataria sekä suolaa ja pippuria.
  • Kypsennä 210 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes porkkanat ovat paahtuneet kullanruskeiksi, mutta ovat vielä napakoita.
  • Murustele feta jogurtin joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Paahda valutetut kikherneet pannulla ruokalusikallisessa öljyä rapeiksi, noin 3 minuuttia. Mausta teelusikallisella za´ataria ja paprikalla.
  • Levitä fetakastike vadille. Lisää porkkanat ja kikherneet, mausta sumakilla ja yrttisilpulla.

VINKKI Za´atar on klassinen Lähi-idän yrttimausteseos, jossa on timjamia, oreganoa, meiramia, paahdettuja seesaminsiemeniä ja sumakkia.

VINKKI Varhais­porkkanoille riittää kun harjaat ne juoksevan veden alla puhtaiksi.

Kunto Plus nro. 7/2023