Kevytpurilainen rantaleijonatar

20 minuuttia
576 kcal

Vihreällä parsalla aateloitu kevennetty peruspurilainen.

Hampurilainen

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 kpl

  • 2 hampurilaissämpylä*
  • 2 rkl tomaattipestoa
  • 4 sydänsalaatin lehteä
  • 2 dl vuonankaalin lehtiä
  • 200 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • Merisuolaa, vastajauhettua mustapippuria
  • 4 luumukirsikkatomaattia
  • 8 vihreää parsaa
  • 2 rkl paksua jogurttia
  • 2 valkosipulin kynsi

Valmistus

*(Sämpyläohje täältä)- Halkaise sämpylä ja voitele puolikkaat pestolla.

  • Huuhtele salaatit ja taputtele ne kuiviksi.
  • Tee jauhelihasta pihvi ja paista se. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Levitä salaatinlehdet sämpylänpuolikkaalle ja pane pihvi niiden päälle.
  • Levitä pihville viipaloidut tomaatit ja halkaistut parsat.
  • Mausta jogurtti valkosipulimurskalla, lusikoi pihvin päälle kastikkeeksi. Nosta toinen sämpylänpuolikas kanneksi.