Keftedes – kreikkalaiset yrttilihapyörykät, lohkoperunoita ja kreikkalaista salaattia

30 minuuttia
549 kcal

Perinteiset lihapyörykät mutta hieman mausteisempina kreikkalaisen salaatin kera. Kokeile ja ihastu!

Keftedes - kreikkalaiset yrttilihapyörykät, lohkoperunoita ja kreikkalaista salaattia

TUULAHDUS VÄLIMERELTÄ – kreikkalaiset yrttilihapyörykät, lohkoperunoita ja kreikkalaista salaattia.

© wichmann+bendtsen

Kreikkalaiset lihapyörykät, lohkoperunoita ja kreikkalaista salaattia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 200 g naudan kevytjauhelihaa
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • 1 muna
  • 1 kourallista lehtipersiljaa
  • ½ sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ tl oreganoa
  • 1 hyppysellinen kanelia
  • ½ tl chilihiutaleita

Lohkoperunat

  • 5 perunaa
  • 2 punasipulia
  • 1½ tl oliiviöljyä
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria

Kreikkalainen salaatti

  • ½ kurkkua
  • 300 g tomaattia
  • 1 punasipuli
  • 1 vihreä paprika
  • 50 g fetaa
  • 1 kourallista kivettömiä kalamataoliiveja
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  • Sekoita jauheliha, suola, ripaus pippuria ja muna.
  • Hienonna persilja, sipuli ja valkosipuli. Sekoita ne ja mausteet jauhelihan joukkoon.
  • Muotoile massasta 6 pitkulaista lihapyörykkää ja leivinpaperin päälle uunipellille
  • Pese perunat ja kuivaa talouspaperilla. Lohko ne ja kuoritut sipulit.
  • Pyörittele ohot öljyssä, merissuolassa ja mustapippurissa. Lisää pellille.
  • Kypsennä 15 minuuttia 190 asteessa. Ota lihapyörykät uunista ja paista perunoita ja sipuleita vielä 5–10 min., kunnes perunat ovat kullanruskeita ja rapeita.
  • Halkaise kurkku ja raaputa lusikalla siemenet pois. Viipaloi kurkku,lohko tomaatit, halkaise ja viipaloi punasipuli ja suikaloi paprika.
  • Sekoita salaatti ja lisää feta viipaleina ja oliivit. Ripauta päälle suolaa ja mustapippuria.
  • Tarjoa kreikkalainen salaatti pyöryköiden ja perunoiden lisäkkeenä.

Vinkki! Pyörykät voi tehdä myös lampaan-, vasikan- tai porsaanlihasta. Voit myös lisätä mausteiden määrää.

Vinkki! Taikinasta saa paremmin koossapysyvän, jos raastaa sipulin sen sijaan, että vain hienontaa sen veitsellä.

Vinkki! Voit myös täyttää pyörykät fetalla.