Kasvistäytteiset paprikat

55 minuuttia
522 kcal

Pidä lihaton lauantai ja valmista herkullisia kvinoalla, tomaatilla, pavuilla ja maissilla täytettyjä paprikoita. Potkua antavat valkosipuli, chili ja mausteinen salsa.

Kasvistäytteiset paprikat

TÄYTETYT PAPRIKAT paistuvat uunissa 35 minuuttia. Sillä välin voit vaikka rentoutua, lukea kirjaa tai käydä kävelyllä.

© wichmann+bendtsen

Kasvistäytteiset paprikat

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 dl kvinoaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 6 kirsikkatomaattia
  • ½ punasipulia
  • 1 kynsi valkosipulinkynsi
  • ½ tlk musta- tai kidneypapuja
  • 75 g maissia
  • 6 rkl tulista salsakastiketta
  • Ripaus chilihiutaleita
  • 1 tl juustokuminaa
  • ½ tl paprikaa
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria
  • 2 paprikaa
  • ½ avokadoa
  • Tuoretta korianteria
  • 2 rkl tulista salsakastiketta
  • 1 limetti

Valmistus

  • Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää keitin-veteen kasvisliemikuutio.
  • Kuutioi tomaatit ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Sekoita kvinoan joukkoon.
  • Lisää pavut, maissi, salsakastike ja mausteet ja sekoita.
  • Puolita paprikat ja poista siemenet. Jaa täyte puolikkaisiin. Nosta uunivuokaan ja kypsennä 180 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes paprikat pehmenevät. Kuutioi sillä aikaa avokado.
  • Lusikoi paprikanpuolikkaille salsakastiketta ja avokadoa. Koristele annokset limetti-lohkoilla ja korianterisilpulla.

VINKKI: Ruoasta tulee näyttävämpi, jos käytät erivärisiä paprikoita.