Kasvis-vuohenjuustopiiras

50 minuuttia
680 kcal

Kasvispiiraan proteiinit tulevat munasta ja juustosta, mutta lihansyöjä voi lisätä siihen makkaraa, kypsää broileria tai pekonia.

Kasvispiiras

PIIRAS joka voi ottaa vakiopaikan suosikkiruokiesi joukossa.

© Betina Hastoft

Kasvis-vuohenjuustopiiras

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 87 g vehnäjauhoja
  • 35 g grahamjauhoja
  • ¼ tl suolaa
  • 75 g voita
  • ½ muna
  • Vettä
  • 50 g valkosipuli­tuorejuustoa
  • 1 porkkanaa
  • ¼ juuriselleriä
  • ¼ kesäkurpitsaa
  • Merisuolaa
  • 1 timjaminoksaa
  • ½ rosmariininoksa
  • Mustapippuria
  • ½ tl oliiviöljyä
  • 50 g vuohenjuustoa
  • ½ lehtisalaatti

Valmistus

  • Sekoita jauhot ja suola ja nypi voi joukkoon.
  • Lisää muna ja tarvittaessa tilkka vettä ja pyöräytä taikina tasaiseksi.
  • Vuoraa 24 cm piirasvuoka leivin­paperilla ja painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille.
  • Levitä tuorejuusto pohjalle.
  • Viipaloi porkkanat, juuriselleri ja kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta porkkana- ja selleriviipaleita 2 minuuttia kevyesti suolatussa vedessä ja valuta.
  • Levitä porkkana-, selleri- ja kesä­kurpitsaviipaleet pohjan päälle.
  • Sipaise viipaleille oliiviöljyä ja mausta timjamilla, rosmariinilla, suolalla ja pippurilla.
  • Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla 15 minuuttia.
  • Levitä vuohenjuustoviipaleet päälle ja kypsennä keskellä toiset 15 minuuttia.
  • Tarjoa lämpimän piiraan kanssa revittyä salaattia.

VINKKI Tee paistos kauden kasviksista. Kesähitti syntyy esimerkiksi babypinaatista ja paprikasta.