Kalkkunaa, herkkusieniä  ja mustakaalia
Maukas arkiateria

Ateria kalkkunasta, sienikastikkeesta ja mustakaalista valmistuu puolessa tunnissa. 

Kalkkunaa, herkkusieniä ja mustakaalia

Herkullisen aterian valmistaminen kalkkunasta, mustakaalista ja herkkusienistä vie vain puoli tuntia. Maittava ateria on helppo tehdä ja sisältää vain vähän energiaa.

keskiviikko 6. marraskuuta 2019 teksti A. Larsen

Kalkkunaa, herkkusieniä ja mustakaalia

200 g mustakaalia ilman lehtiruoteja

250 g herkkusieniä

2 palaa kalkkunanrintaa à 150 g

oliiviöljyä

1 dl kanalientä

2–4 rkl kuohukermaa

1 limetin mehu ja kuori

vähän tuoretta inkivääriä

merisuolaa

mustapippuria

vähän lehtipersiljaa

Valmistus

  • Poista kaalista paksut ruodit, revi lehdet, huuhtele ja valuta kuivaksi.
  • Lohko herkkusienet.
  • Kuivaa kalkkunapalat ja paista ne pannulla kypsiksi oliiviöljyssä. Lisää herkkusienet pannulle.
  • Lisää kanaliemi, kiehauta ja lisää kerma. Anna kiehua, kunnes kastike sakenee hieman.
  • Tee limetinkuoresta julienneraudalla tai perunankuorimaveitsellä ohuita suikaleita ja lisää ne kastikkeeseen. Mausta kastike limettimehulla, raastetulla inkiväärillä, suolalla ja pippurilla.
  • Paista lehtikaali toisella pannulla tilkassa oliiviöljyä, mausta suolalla ja pippurilla.
  • Jaa mustakaali lautasille, nosta kalkkuna ja herkkusienet viereen, valele kastikkeella ja koristele annokset persiljalla.  

100 g täysjyväpastaa ­lisäkkeenä tuo 170 kcal lisäenergiaa annosta kohti. 

Ravintosisältö/annos

Energiaa 323 kcal
proteiinia 38 g
rasvaa 12 g
hiilihydraattia 17 g
kuitua 3 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee