Kalkkunaa, herkkusieniä ja mustakaalia
2 annosta
TARVITTAVA AIKA
Valmisteluaika: 10 minuuttia
Valmistusaika: 20 minuuttia
Aika yhteensä: 30 minuuttia
AINEKSET
200 g mustakaalia ilman lehtiruoteja
250 g herkkusieniä
2 palaa kalkkunanrintaa à 150 g
oliiviöljyä
1 dl kanalientä
2–4 rkl kuohukermaa
1 limetin mehu ja kuori
vähän tuoretta inkivääriä
merisuolaa
mustapippuria
vähän lehtipersiljaa
Valmistus
- Poista kaalista paksut ruodit, revi lehdet, huuhtele ja valuta kuivaksi.
- Lohko herkkusienet.
- Kuivaa kalkkunapalat ja paista ne pannulla kypsiksi oliiviöljyssä. Lisää herkkusienet pannulle.
- Lisää kanaliemi, kiehauta ja lisää kerma. Anna kiehua, kunnes kastike sakenee hieman.
- Tee limetinkuoresta julienneraudalla tai perunankuorimaveitsellä ohuita suikaleita ja lisää ne kastikkeeseen. Mausta kastike limettimehulla, raastetulla inkiväärillä, suolalla ja pippurilla.
- Paista lehtikaali toisella pannulla tilkassa oliiviöljyä, mausta suolalla ja pippurilla.
- Jaa mustakaali lautasille, nosta kalkkuna ja herkkusienet viereen, valele kastikkeella ja koristele annokset persiljalla.
Ravintosisältö/annos
Energiaa: 323 kcal
Proteiinia: 38 g
Rasvaa: 12 g
Hiilihydraattia: 17 g
Kuitua: 3 g