Kalkkunaa, herkkusieniä ja mustakaalia

30 minuuttia
323 kcal

Herkullisen aterian valmistaminen kalkkunasta, mustakaalista ja herkkusienistä vie vain puoli tuntia. Maittava ateria on helppo tehdä ja sisältää vain vähän energiaa.

Kalkkunaa, herkkusieniä  ja mustakaalia

MAUKAS ARKIATERIA Ateria kalkkunasta, sienikastikkeesta ja mustakaalista valmistuu puolessa tunnissa.

Kalkkunaa, herkkusieniä ja mustakaalia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 200 g mustakaalia ilman lehtiruoteja
  • 250 g herkkusieniä
  • 2 palaa kalkkunanrintaa à 150 g
  • oliiviöljyä
  • 1 dl kanalientä
  • 2 rkl kuohukermaa
  • 1 limetin mehu ja kuori
  • vähän tuoretta inkivääriä
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • vähän lehtipersiljaa

Valmistus

  • Poista kaalista paksut ruodit, revi lehdet, huuhtele ja valuta kuivaksi.

  • Lohko herkkusienet.

  • Kuivaa kalkkunapalat ja paista ne pannulla kypsiksi oliiviöljyssä. Lisää herkkusienet pannulle.

  • Lisää kanaliemi, kiehauta ja lisää kerma. Anna kiehua, kunnes kastike sakenee hieman.

  • Tee limetinkuoresta julienneraudalla tai perunankuorimaveitsellä ohuita suikaleita ja lisää ne kastikkeeseen. Mausta kastike limettimehulla, raastetulla inkiväärillä, suolalla ja pippurilla.

  • Paista lehtikaali toisella pannulla tilkassa oliiviöljyä, mausta suolalla ja pippurilla.

  • Jaa mustakaali lautasille, nosta kalkkuna ja herkkusienet viereen, valele kastikkeella ja koristele annokset persiljalla.