Kala-parsa-katkarapusalaatti

20 minuuttia
512 kcal

Päivällinen

Kala-parsa-katkarapusalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 4 kourallista erilaisia salaatinlehtiä
  • 150 g keitettyä vaaleaa kalaa
  • (esim. siikaa, kuhaa, ahventa tai turskaa)
  • 1 dl jogurttia
  • 2 tl majoneesia
  • 1 tl mietoa sinappia
  • suolaa
  • pippuria
  • 200 g katkarapuja
  • 400 g vihreää parsaa
  • ½ nippua ruohosipulia
  • 2 muna
  • 4 viipaletta vaaleaa leipää

Valmistus

  • Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet.

  • Perkaa kypsennetty kala nahattomaksi ja ruodottomaksi ja paloittele se.

  • Sekoita keskenään jogurtti ja majoneesi. Mausta kastike sinapilla, suolalla ja pippurilla.

  • Paloittele parsat, pane ne astiaan, kaada niiden päälle kiehuvaa vettä, anna seistä 2 min ja valuta.

  • Keitä 3 minuutin kananmuna. Kuori ja halkaise muna niin, että keltuainen valuu lautaselle. Annostele kala ja katkaravut lautaselle, levitä päälle salaatti, parsat ja kastike sekä hienonnettu ruohosipuli. Nauti leivän kanssa.

MUNAFAKTAA: Montako kananmunaan viikossa saa syödä? Me kerromme!