Lue myös

Parsa

Kala-parsa-katkarapusalaatti

Päivällinen

maanantai 16. toukokuuta 2011 teksti KUNTO PLUS

1 annos

2 kourallista erilaisia salaatinlehtiä
75 g keitettyä vaaleaa kalaa
(esim. siikaa, kuhaa, ahventa tai turskaa)
½ dl jogurttia
1 tl majoneesia
½ tl mietoa sinappia
suolaa
pippuria
100 g katkarapuja
200 g vihreää parsaa
¼ nippua ruohosipulia
1 muna
2 viipaletta vaaleaa leipää


Valmistus

Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet.

Perkaa kypsennetty kala nahattomaksi ja ruodottomaksi ja paloittele se.

Sekoita keskenään jogurtti ja majoneesi. Mausta kastike sinapilla, suolalla ja pippurilla.

Paloittele parsat, pane ne astiaan, kaada niiden päälle kiehuvaa vettä, anna seistä 2 min ja valuta.

Keitä 3 minuutin kananmuna. Kuori ja halkaise muna niin, että keltuainen valuu lautaselle. Annostele kala ja katkaravut lautaselle, levitä päälle salaatti, parsat ja kastike sekä hienonnettu ruohosipuli. Nauti leivän kanssa.

  • Jos harrastat vain vähän liikuntaa

    Voit vähentää rasvan määrää jättämällä majoneesin pois. Jos haluat vielä vähemmän kaloreita, syö vain yksi viipale leipää ja vähennä myös katkarapujen määrää.


  • Jos treenaat rankasti

    Hiilihydraattien määrä ei ole riittävä paljon treenaavalle. Syö yksi ylimääräinen leipäviipale ja täydennä annosta ylimääräisillä kasviksilla, jotta saat hiilihydraattivarastot täyteen.

MUNAFAKTAA: Montako kananmunaan viikossa saa syödä? Me kerromme! 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee