Juuripersiljakeittoa
© wichmann+bendtsen

Juuripersiljakeittoa, rapeaa kinkkua ja persiljaöljyä

Kylmänä päivänä maistuu samettisen pehmeä kuuma keitto. Tämä herkullinen ateria valmistuu vain 25 minuutissa.

torstai 5. tammikuuta 2017 teksti Anne Larsen, Martin Kreutzer

Juuripersiljakeittoa, rapeaa kinkkua ja persiljaöljyä 

1 annos 

½ salottisipulia
1 tl oliiviöljyä
300 g juuripersiljaa
½ l kasvislientä
pieni nippu timjamia
nippu lehtipersiljaa
1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
merisuolaa ja mustapippuria
3 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
1 paksu viipale leipää, 60–70 g 

Valmistus

  • Silppua sipuli ja paista se pehmeäksi oliiviöljyssä. 
  • Kuori ja kuutioi juuripersiljat. 
  • Sekoita kuutiot sipulin joukkoon ja lisää kasvisliemi ja kokonaiset timjaminoksat. 
  • Anna kiehua hiljalleen kymmenen minuuttia. 
  • Poista timjamit ja soseuta muut ainekset. 
  • Hienonna persilja ja sekoita se rypsiöljyyn. 
  • Mausta seos suolalla ja pippurilla. 
  • Paista kinkkuviipaleita 200-asteisessa uunissa leivin paperin päällä viitisen minuuttia. 
  • Viimeistele keitto persiljaöljyllä ja kinkkuviipaleilla. 
  • Syö runsaskuituisen leivän kanssa. 

Vinkki! Mausteöljystä lisää makua 

Lisäämällä keittoon öljyä saat ruuan maun säilymään pitempään suussa, sillä rasva sitoo aromeja. Suolalla ja pippurilla maustettu persiljaöljy tuottaa vahvan makuelämyksen. Makuöljyjä voi tehdä kaikenlaisista yrteistä.

Tutustu myös helppoon ja herkulliseen keittokuuriin!

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 549 kcal
Proteiinia: 21,2 g
Rasvaa: 24,2 g
Hiilihydraattia: 71,6 g
Kuitua: 18,8 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee