Juuripersiljakeittoa, rapeaa kinkkua ja persiljaöljyä

25 minuuttia
549 kcal

Kylmänä päivänä maistuu samettisen pehmeä kuuma keitto. Tämä herkullinen ateria valmistuu vain 25 minuutissa.

Juuripersiljakeittoa

Juuripersiljakeittoa, rapeaa kinkkua ja persiljaöljyä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 1 salottisipulia
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 600 g juuripersiljaa
  • 1 l kasvislientä
  • pieni nippu timjamia
  • nippu lehtipersiljaa
  • 2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • merisuolaa ja mustapippuria
  • 6 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
  • 2 paksu viipale leipää, 60–70 g

Valmistus

  • Silppua sipuli ja paista se pehmeäksi oliiviöljyssä.
  • Kuori ja kuutioi juuripersiljat.
  • Sekoita kuutiot sipulin joukkoon ja lisää kasvisliemi ja kokonaiset timjaminoksat.
  • Anna kiehua hiljalleen kymmenen minuuttia.
  • Poista timjamit ja soseuta muut ainekset.
  • Hienonna persilja ja sekoita se rypsiöljyyn.
  • Mausta seos suolalla ja pippurilla.
  • Paista kinkkuviipaleita 200-asteisessa uunissa leivin paperin päällä viitisen minuuttia.
  • Viimeistele keitto persiljaöljyllä ja kinkkuviipaleilla.
  • Syö runsaskuituisen leivän kanssa.

VINKKI! Mausteöljystä lisää makua Lisäämällä keittoon öljyä saat ruuan maun säilymään pitempään suussa, sillä rasva sitoo aromeja. Suolalla ja pippurilla maustettu persiljaöljy tuottaa vahvan makuelämyksen. Makuöljyjä voi tehdä kaikenlaisista yrteistä.

Tutustu myös helppoon ja herkulliseen keittokuuriin!