Intialainen kasviskeitto

30 minuuttia
612 kcal

Keitto ja vihannekset sopivat yhteen – ja tämä yhdistelmä on erityisen herkullinen. Kokeile intialaishenkistä vihanneskeittoa, johon kikherneet tuovat mukavaa ruokaisuutta.

Intialainen kasviskeitto

LISÄÄ KASVIKSIA LAUTASELLE tällä herkullisella keitolla!

© wichmann+bendtsen

Intialainen kasviskeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 2 varsiselleri
  • 1 vihreä chili
  • 2 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 tl oliiviöljyä
  • 2 tl currya
  • ½ tl kuivattuja chilihiutaleita
  • 2 tl pala kurkumaa tai ½ tl kurkumajauhetta
  • 2 sitruunaruohon varsi
  • 400 g kukkakaalia
  • 2 tomaattia
  • 2 pieni pala inkivääriä
  • 4 dl kasvis- tai kanalientä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • mustapippuria myllystä
  • merisuolaa
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 140 g kikherneitä (tölkistä)
  • 2 limetin mehu
  • 2 korianteria

Valmistus

  • Leikkaa varsisellerin varsi paloiksi, hienonna chilipaprika, sipuli ja valkosipuli ja kuullota öljyssä pannulla.
  • Lisää pannulle curry, chilihiutaleet ja kurkumajauhe tai raastettu kurkuma, jos käytät tuoretta kurkumaa.
  • Halkaise sitruunaruoho ja ota sen sisältä valkoinen osa irti ja hienonna se. Lisää pannulle kukkakaalin kera.
  • Kuutioi tomaatti ja lisää pannulle raastetun inkiväärin kanssa. Lisää liemi ja tomaattimurska ja lisää hieman suolaa.
  • Anna keiton porista liedellä 10 minuuttia, lisää sitten kookosmaito ja kikherneet ja anna kiehua vielä 5 minuuttia. Mausta limetin mehulla, suolalla ja pippurilla. Koristele annokset korianterilla.