Inkiväärilihapyörykät ja maapähkinäkastike

40 minuuttia
486 kcal

Inkiväärilihapyörykät ja vihreitä kasviksia maapähkinäkastikkeen kanssa.

Inkiväärilihapyörykät ja maapähkinäkastike

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 250 g vähärasvaista jauhelihaa
  • 1 salottisipuli
  • g pala inkivääriä
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl täysjyvävehnäjauhoja
  • 2 rkl kevytmaitoa
  • merisuolaa ja mustapippuria myllystä
  • 1 tl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • 100 g parsakaalin kukintoja
  • 100 g vihreitä papuja
  • 50 g edamamepapuja (vihreitä soijapapuja)
  • 50 g ruukku pinaattia
  • 2 tl kylmäpuristettua rypsiöljyä

Kastike

  • 1 rkl maapähkinävoita
  • 1 rkl limettimehua
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 2 tl vaaleaa hunajaa

Valmistus

  • Sekoita hienoksi hakattu sipuli ja jauheliha. Lisää muna, jauhot, maito sekä hieman suolaa ja pippuria ja sekoita taikinaksi.
  • Pyörittele pyöryköiksi ja paista oliiviöljyssä pannulla.
  • Laita parsakaali, vihreät pavut ja edamamepavut kattilaan.
  • Lisää rypsiöljy ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kaada päälle kiehuva vesi, kypsennä ja kaada keitinvesi pois.
  • Sekoita kastike ja mausta se hunajalla ja limetillä hapanimeläksi.
  • Tarjoa pyörykät kasvisten ja tuoreen pinaatin sekä kastikkeen kera.

LUE MYÖS: 7 herkullista pyörykkäreseptiä