Hernerisotto, parsaa ja mausteyrttejä

30 minuuttia
588 kcal

Herkullinen ja kesäinen risotto valmistuu vain puolessa tunnissa. Katso helppo kasvisresepti täältä.

risotto med erter

ENKEL Å LAGE – vanskelig å bli lei av.

© wichmann+bendtsen

Hernerisotto, parsaa ja mausteyrttejä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 kynsi valkosipulinkynttä murskattuna
  • ½ sipuli hienonnettuna
  • 1 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • 175 g risottoriisiä
  • ½ l kana- tai kasvislientä
  • ½ dl valkoviiniä (tai kana- tai kasvislientä)
  • 100 g vihreää parsaa
  • 25 g parmesaania
  • ¼ nippu tuoreita yrttejä, esim. tilliä, basilikaa tai lehtipersiljaa
  • ½ luomusitruunan mehu ja kuori
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 150 g tuoreita herneitä

Päälle

  • 2 rkl hasselpähkinöitä
  • 50 g vihreää parsaa
  • 50 g herneitä
  • tuoreita yrttejä, esim. tilliä, basilikaa tai lehtipersiljaa

Valmistus

  • Murskaa valkosipuli ja hienonna sipuli. Kuullota sipulit pannulla oliiviöljyssä.
  • Lisää risottoriisi, 2 dl kana- tai kasvislientä ja valkoviini ja anna poreilla koko ajan sekoittaen, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Lisää lientä, kunnes riisi on kypsää. Lientä saatetaan tarvita enemmän tai vähemmän kuin reseptissä on mainittu – tärkeintä on riisin koostumus.
  • Hienonna parsa ja lisää se riisin sekaan viimeisen liemiannoksen kanssa.
  • Raasta parmesaani ja hienonna yrtit ja lisää ne risottoon.
  • Lisää sitruunamehu ja sitruunankuoriraaste. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Lisää herneet risottoon juuri ennen tarjoilua.
  • Lisää annosten päälle paahdettuja, rouhittuja pähkinöitä, tuoreita mausteyrttejä sekä herneitä ja kiehautettua ja hienonnettua parsaa, jotka tuovat lisää väriä risottoon.

Vinkki Risotossa voi käyttää myös pakastettuja herneitä. Pane ne kattilaan, kaada kiehuvaa vettä päälle ja anna tekeytyä kannen alla viisi minuuttia.