¼
nippu
tuoreita yrttejä, esim. tilliä, basilikaa tai lehtipersiljaa
½
luomusitruunan mehu ja kuori
merisuolaa
mustapippuria myllystä
150
g
tuoreita herneitä
Päälle
2
rkl
hasselpähkinöitä
50
g
vihreää parsaa
50
g
herneitä
tuoreita yrttejä, esim. tilliä, basilikaa tai lehtipersiljaa
Valmistus
Murskaa valkosipuli ja hienonna sipuli. Kuullota sipulit pannulla oliiviöljyssä.
Lisää risottoriisi, 2 dl kana- tai kasvislientä ja valkoviini ja anna poreilla koko ajan sekoittaen, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Lisää lientä, kunnes riisi on kypsää. Lientä saatetaan tarvita enemmän tai vähemmän kuin reseptissä on mainittu – tärkeintä on riisin koostumus.
Hienonna parsa ja lisää se riisin sekaan viimeisen liemiannoksen kanssa.
Raasta parmesaani ja hienonna yrtit ja lisää ne risottoon.
Lisää sitruunamehu ja sitruunankuoriraaste. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää herneet risottoon juuri ennen tarjoilua.
Lisää annosten päälle paahdettuja, rouhittuja pähkinöitä, tuoreita mausteyrttejä sekä herneitä ja kiehautettua ja hienonnettua parsaa, jotka tuovat lisää väriä risottoon.
Vinkki Risotossa voi käyttää myös pakastettuja herneitä. Pane ne kattilaan, kaada kiehuvaa vettä päälle ja anna tekeytyä kannen alla viisi minuuttia.