Hampurilainen kesäkurpitsaa sämpylänä

Saksanpähkinäpestolla aateloitu hampurilainen kesäkurpitsaa sämpylänä.

keskiviikko 1. elokuuta 2012 teksti KUNTO PLUS

Hampurilainen kesäkurpitsaa sämpylänä

2 hampurilaisen valmistusaineet

250 g naudan jauhelihaa (rasvaa alle 10 %)
1 kesäkurpitsa
puolikas pientä punasipulia
puolikas punaista paprikaa
10 viipaletta maustekurkkua
2 viipaletta juustoa


Saksanpähkinäpesto

50 g saksanpähkinöitä
2 dl tuoretta basilikaa
¼ dl oliiviöljyä
1 ½ valkosipulinkynttä murskattuna
hyppysellinen chilisilppua
merisuolaa


  • Soseuta saksanpähkinäpeston ainekset tehosekoittimessa (ei liian sileäksi) ja pane pesto jääkaappiin maustumaan.
  • Tee jauhelihasta kaksi pihviä, mausta ne öljyllä, suolalla ja pippurilla ja paista tai grillaa kypsiksi.
  • Leikkaa kesäkurpitsasta 4 isoa viipaletta ja ruskista ne. Öljyä ei tarvita.
  • Kokoa hampurilaiset: Aseta lautasille kesäkurpitsanviipale ja sen päälle pihvi, maustekurkut, juusto, punasipulirenkaita, paprikaviipaleita ja saksanpähkinäpestoa ja basilikanlehtiä. Pane toinen kesäkurpitsanviipale kanneksi.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee