Hampurilainen kesäkurpitsaa sämpylänä

25 minuuttia
552 kcal

Saksanpähkinäpestolla aateloitu hampurilainen kesäkurpitsaa sämpylänä.

Hampurilainen kesäkurpitsaa sämpylänä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 hampurilaisen valmistusaineet

  • 250 g naudan jauhelihaa (rasvaa alle 10 %)
  • 1 kesäkurpitsa
  • ½ pientä punasipulia
  • ½ punaista paprikaa
  • 20 Viipale maustekurkkua
  • 1 Viipale juustoa

Saksanpähkinäpesto

  • 50 g saksanpähkinöitä
  • 2 dl tuoretta basilikaa
  • ¼ dl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 hyppysellinen chilisilppua
  • merisuolaa

Valmistus

  • Soseuta saksanpähkinäpeston ainekset tehosekoittimessa (ei liian sileäksi) ja pane pesto jääkaappiin maustumaan.
  • Tee jauhelihasta kaksi pihviä, mausta ne öljyllä, suolalla ja pippurilla ja paista tai grillaa kypsiksi.
  • Leikkaa kesäkurpitsasta 4 isoa viipaletta ja ruskista ne. Öljyä ei tarvita.
  • Kokoa hampurilaiset: Aseta lautasille kesäkurpitsanviipale ja sen päälle pihvi, maustekurkut, juusto, punasipulirenkaita, paprikaviipaleita ja saksanpähkinäpestoa ja basilikanlehtiä. Pane toinen kesäkurpitsanviipale kanneksi.