Hampurilainen ja juuresranskalaiset

45 minuuttia
546 kcal

Terveellinen kevytgourmetversio roskaruuan ikonista!

Hampurilainen ja juuresranskalaiset

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 2 (70 g) täysjyväsämpylä
  • 250 g naudan paistijauhelihaa
  • 150 g perunoita
  • 150 g juuriselleriä
  • 2 tl oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • 4 rosmariininoksaa
  • 150 g kesäkurpitsaa
  • 100 g sipulia
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 4 salaatinlehteä
  • 200 g tomaatteja
  • (sitruunaa)

Valmistus:

  • Muotoile jauhelihasta sämpylän väliin sopiva pihvi.
  • Pese perunat ja poista huonot kohdat. Kuori juuriselleri.
  • Leikkaa perunat ja sellerit lohkoiksi tai tikuiksi. Kääntele juurekset oliiviöljyssä ja mausta suolalla, pippurilla sekä rosmariinilla.
  • Paista juureksia 200-asteisessa uunissa noin 30 min, kunnes ne ovat rapeita ja kypsiä.
  • Pilko tomaatti. Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi ja sipuli renkaiksi. Sipaise parilapannuun öljyä ja paista ensin sipulirenkaat, sitten kesäkurpitsaviipaleet ja lopuksi pihvi. Pirskota pihvin päälle balsamiviinietikkaa.
  • Lämmitä halkaistu sämpylä ja laita sen väliin salaatinlehdet, pihvi, tomaattikuutiot, kesäkurpitsaviipaleet ja sipulirenkaat. Voit maustaa lisukkeet sitruunalla.
  • Nauti hampurilainen juuresranskalaisten kanssa.

Hae inspiraatiota kevyihin resepteihin, laadi omia reseptejä tai jaa omat suosikkireseptisi muille Ruokapäiväkirjan käyttäjille.

Kokeile Ruokapäiväkirjaa 5 päivää ilmaiseksi – ja saat yhteenvedon päivittäisestä kalorien saannistasi