Hampurilainen ja juuresranskalaiset

45 minuuttia
546 kcal

Terveellinen kevytgourmetversio roskaruuan ikonista!

Hampurilainen ja juuresranskalaiset

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 2 (70 g) täysjyväsämpylä
  • 250 g naudan paistijauhelihaa
  • 150 g perunoita
  • 150 g juuriselleriä
  • 2 tl oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • 4 rosmariininoksaa
  • 150 g kesäkurpitsaa
  • 100 g sipulia
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 4 salaatinlehteä
  • 200 g tomaatteja
  • (sitruunaa)

Valmistus:

Muotoile jauhelihasta sämpylän väliin sopiva pihvi.

Pese perunat ja poista huonot kohdat. Kuori juuriselleri.

Leikkaa perunat ja sellerit lohkoiksi tai tikuiksi. Kääntele juurekset oliiviöljyssä ja mausta suolalla, pippurilla sekä rosmariinilla.

Paista juureksia 200-asteisessa uunissa noin 30 min, kunnes ne ovat rapeita ja kypsiä.

Pilko tomaatti. Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi ja sipuli renkaiksi. Sipaise parilapannuun öljyä ja paista ensin sipulirenkaat, sitten kesäkurpitsaviipaleet ja lopuksi pihvi. Pirskota pihvin päälle balsamiviinietikkaa.

Lämmitä halkaistu sämpylä ja laita sen väliin salaatinlehdet, pihvi, tomaattikuutiot, kesäkurpitsaviipaleet ja sipulirenkaat. Voit maustaa lisukkeet sitruunalla.

Nauti hampurilainen juuresranskalaisten kanssa.


Hae inspiraatiota kevyihin resepteihin, laadi omia reseptejä tai jaa omat suosikkireseptisi muille Ruokapäiväkirjan käyttäjille.

Kokeile Ruokapäiväkirjaa 5 päivää ilmaiseksi – ja saat yhteenvedon päivittäisestä kalorien saannistasi

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background