Hampurilainen ja juuresranskalaiset

45 minuuttia
546 kcal

Terveellinen kevytgourmetversio roskaruuan ikonista!

Hampurilainen ja juuresranskalaiset

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 2 (70 g) täysjyväsämpylä
  • 250 g naudan paistijauhelihaa
  • 150 g perunoita
  • 150 g juuriselleriä
  • 2 tl oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • 4 rosmariininoksaa
  • 150 g kesäkurpitsaa
  • 100 g sipulia
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 4 salaatinlehteä
  • 200 g tomaatteja
  • (sitruunaa)

Valmistus:

Muotoile jauhelihasta sämpylän väliin sopiva pihvi.

Pese perunat ja poista huonot kohdat. Kuori juuriselleri.

Leikkaa perunat ja sellerit lohkoiksi tai tikuiksi. Kääntele juurekset oliiviöljyssä ja mausta suolalla, pippurilla sekä rosmariinilla.

Paista juureksia 200-asteisessa uunissa noin 30 min, kunnes ne ovat rapeita ja kypsiä.

Pilko tomaatti. Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi ja sipuli renkaiksi. Sipaise parilapannuun öljyä ja paista ensin sipulirenkaat, sitten kesäkurpitsaviipaleet ja lopuksi pihvi. Pirskota pihvin päälle balsamiviinietikkaa.

Lämmitä halkaistu sämpylä ja laita sen väliin salaatinlehdet, pihvi, tomaattikuutiot, kesäkurpitsaviipaleet ja sipulirenkaat. Voit maustaa lisukkeet sitruunalla.

Nauti hampurilainen juuresranskalaisten kanssa.


Hae inspiraatiota kevyihin resepteihin, laadi omia reseptejä tai jaa omat suosikkireseptisi muille Ruokapäiväkirjan käyttäjille.

Kokeile Ruokapäiväkirjaa 5 päivää ilmaiseksi – ja saat yhteenvedon päivittäisestä kalorien saannistasi