Broileripizza bataattipohjalla

50 minuuttia
672 kcal

Maistuisiko itsetehty pizza? Kokeile tätä herkullista reseptiä, jossa pizza täytetään broilerilla, grillikastikkeella ja punasipulilla – nam! Helpon jauhottoman ohjeen löydät alempaa.

Broileripizza bataattipohjalla

HERKULLINEN PIZZA valmistuu myös täysin ilman jauhoja. Jauhojen sijaan pohja tehdään bataatista, kananmunasta ja kaurahiutaleista. Jos elimistösi ei siedä gluteenia, muista käyttää gluteenittomia kaurahiutaleita.

© wichmann+bendtsen

Broileripizza bataattipohjalla

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Pohja:

  • 330 g kuoritttua bataattia
  • 3 dl isoja kaurahiutaleita
  • 3 munaa
  • ¾ tl merisuolaa

Täyte:

  • 100 g broilerin rintafilettä
  • 4 rkl barbequekastiketta
  • ½ punasipulia
  • 50 g mozzarellaraastetta
  • tuoretta korianteria
  • mustapippuria

Valmistus

  • Jauha bataatti ja kaurahiutaleet tasaiseksi massaksi. Voit myös raastaa bataatin hienolla terällä.
  • Lisää munat ja suolaa. Sekoita kiinteäksi taikinaksi.
  • Levitä taikina lusikalla kahdeksi pizzapohjaksi leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 200 asteessa kiertoilmassa noin 25 minuuttia, kunnes pohjat ovat kullanruskeita.
  • Paista broileri pannulla tilkassa oliiviöljyä. Revi kypsä broileri kahdella haarukalla ja sekoita joukkoon 1 rkl BBQ-kastiketta. Viipaloi punasipuli.
  • Käännä pizzapohjat varovasti. Levitä pohjille loppu kastike, broileri, sipuli ja mozzarella. Paista vielä 10 minuuttia.
  • Silppua pizzoille tuoretta korianteria ja valmista lisäkkeeksi raikas salaatti.

VINKKI Jos et ole korianterin ystävä, kokeile sen sijaan lehtipersiljaa.