Broileripataa ja bataattipyrettä

30 minuuttia
600 kcal

Miten olisi supermaukas ja terveellinen päivällisateria, joka valmistuu puolessa tunnissa?

Bataattipyreetä, lihaa ja vihanneksia lautasella

Broileripataa ja bataattipyrettä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 hengelle

  • 50 g pekonia
  • ½ sipulia
  • 2 pientä porkkanaa
  • 150 g herkkusieniä
  • 2 tl neitsytoliiviöljyä
  • 2 broilerin rintafilettä (300 g)
  • 2 dl kasvislientä
  • 4 dl punaviiniä
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • timjamia
  • 1 dl hillosipuleita
  • 50 g pekonia
  • ½ sipulia
  • 2 pientä porkkanaa
  • 150 g herkkusieniä
  • 2 tl neitsytoliiviöljyä
  • 2 broilerin rintafilettä (300 g)
  • 2 dl kasvislientä
  • 4 dl punaviiniä
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • timjamia
  • 1 dl hillosipuleita

Bataattipyre

  • 2 bataattia
  • 2 tl neitsytoliiviöljyä

Broileripadan ja bataattipyreen valmistus

  • Kuutioi pekoni ja paista kullanruskeaksi.

  • Nosta odottamaan.

  • Kuutioi sipuli ja porkkanat ja lohko herkkusienet.

  • Kuullota sipuli pekonin rasvassa tai oliiviöljyssä.

  • Lisää porkkanakuutiot.

  • Leikkaa broileri suupaloiksi ja lisää pataan.

  • Lisää kasvisliemi, punaviini, pekoni, suolaa, pippuria ja muutama timjaminoksa.

  • Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia.

  • Lisää herkkusienet ja anna kiehua vielä 10 minuuttia.

  • Lisää hillosipulit noin 5 minuuttia ennen kuin pata on valmista.

  • Poista timjaminoksat ennen tarjoilua.

  • Kuori, kuutioi ja kypsennä bataatit.

  • Soseuta kuutiot ja lisää tilkka oliiviöljyä.

  • Tarkasta suola ja pippuri.

  • Tee pyreestä pedit lautasille ja annostele broileri­pataa päälle.


Newsletter background