Terveellisiä reseptejä Päivällinen Broileri-m... Broileri-mansikkasalaatti 15 minuuttia 518 kcal Saisiko olla raikas ja ruokaisa salaatti? Teksti: Michelle Kristensen ja Anne Larsen 8. kesäkuuta 2017 Broileri-mansikkasalaatti Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 150 g mansikoita 2 rkl pinjansiemeniä 300 g broilerin rintafileitä 2 tl neitsytoliiviöljyä 2 tl voita merisuolaa pippuria myllystä 200 g vihreitä papuja rapsiöljyä 100 g sydänsalaattia kourallinen basilikaa Kastike ½ dl rapsiöljyä 1 rkl sitruunamehua ½ tl akaasiahunajaa ½ tl dijoninsinappia Lisäksi 2 paahdettua ruisleipäviipaletta Broileri-mansikkasalaatin valmistus Poista kannat ja halkaise mansikat. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Kuutioi broileri ja paista voi-oliiviöljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä. Puhdista pavut ja keitä 2 minuuttia vedessä, johon olet lisännyt vähän suolaa ja rapsiöljyä. Kaada vesi pois, anna papujen jäähtyä, ja halkaise ne. Jaa huuhdottu salaatti, pavut, broileri, mansikat, basilika ja pinjansiemenet lautasille. Sekoita kastike. Kaada 2 rkl kastiketta molempien annosten päälle. Tarjoa paahdetun ruisleivän kanssa. Lue myös: Vihreät pavut – ruokaa vitamiinipommeista Broileri