Broileri-mansikkasalaatti

15 minuuttia
518 kcal

Saisiko olla raikas ja ruokaisa salaatti?

Salaattia lautasella

Broileri-mansikkasalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 150 g mansikoita
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 300 g broilerin rintafileitä
  • 2 tl neitsytoliiviöljyä
  • 2 tl voita
  • merisuolaa
  • pippuria myllystä
  • 200 g vihreitä papuja
  • rapsiöljyä
  • 100 g sydänsalaattia
  • kourallinen basilikaa

Kastike

  • ½ dl rapsiöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ tl akaasiahunajaa
  • ½ tl dijoninsinappia

Lisäksi

  • 2 paahdettua ruislei­päviipaletta

Broileri-mansikkasalaatin valmistus

  • Poista kannat ja halkaise mansikat.
  • Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla.
  • Kuutioi broileri ja paista voi-oliiviöljyssä.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Anna jäähtyä.
  • Puhdista pavut ja keitä 2 minuuttia vedessä, johon olet lisännyt vähän suolaa ja rapsiöljyä. Kaada vesi pois, anna papujen jäähtyä, ja halkaise ne.
  • Jaa huuhdottu salaatti, pavut, broileri, mansikat, basilika ja pinjansiemenet lautasille.
  • Sekoita kastike.
  • Kaada 2 rkl kastiketta molempien annosten päälle.
  • Tarjoa paahdetun ruisleivän kanssa.