Bahn mi katkarapupatonki

25 minuuttia
610 kcal

Bahn mi patonki on helppo ja nopea täyttää ja viimeistellä chilimajoneesilla. Ranskan Indokiinan aikaan Kaakkois-Aasian keittiöihin tuli vaikutteita Ranskasta.

Bahn mi

BAHN MI – Vietnamilainen täytetty patonki, Banh mi, on syntynyt silloin, kun Vietnam kuului Ranskan Indokiinaan. Vietnamissa patonki vain tehdään riisijauhosta ja se on liidunvalkoista.

© Betina Hastoft

Bahn mi katkarapupatonki

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 ANNOSTA

  • 2 porkkanaa
  • ½ dl riisietikkaa
  • ½ dl sokeria
  • ½ dl kiehuvaa vettä
  • 1 kurkku
  • 1 punainen chili ilman siemeniä
  • 200 g jättikatkarapuja
  • 1 tl chilitahnaa
  • 1 kynsi valkosipulinkynsi
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 tl oliiviöljyä

Kastike

  • 2 rkl majoneesia
  • Limettimehua
  • 1 pieni chili ilman siemeniä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • Kalakastiketta

Lisäksi

  • 200 g täysjyväpatonkia
  • 3 salaatinlehteä
  • Korianteria
  • 1 rkl maapähkinöitä

Valmistus

  • Suikaloi porkkana.
  • Liota sokeri kiehuvaan veteen, lisää etikka ja kaada liemi porkkanoille.
  • Suikaloi kurkku ja silppua chili.
  • Sekoita chilitahna, valkosipulimurska ja kalakastike. Pyörittele joukkoon ravut ja anna maustua muutama minuutti.
  • Valuta liemi pois ja pikapaista rapuja kuumalla pannulla noin 2 minuuttia.
  • Sekoita majoneesi, limettimehu, chili-silppu, valkosipulimurska ja pieni loraus kalakastiketta. Tarkista maku.
  • Halkaise ja lämmitä patonki. Voitele kastikkeella ja täytä salaatilla, ravuilla, marinoidulla porkkanalla, kurkulla, chilillä ja korianterilla. Viimeistele pähkinärouheella.

VINKKI Käytä mieleisiäsi pähkinöitä ja jos kaipaat lisää tulisuutta, käytä chili siemenineen.

Kunto Plus 16/2023