Punaista mätiä ja pikkuperunoita

30 minuuttia
265 kcal

Mätiä, perunaa, punasipulia ja ruohosipulikastiketta juhlavaksi alkupalaksi tai lounaaksi.

Punaista mätiä ja pikkuperunoita

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 6 pientä perunaa
  • merisuolaa, mustapippuria myllystä
  • 200 g esim. muikunmätiä
  • 1 sitruuna
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 nippu tilliä
  • 1 dl kermaviiliä
  • 1 nippu ruohosipulia

Valmistus

  • Pese perunat juuresharjalla ja keitä ne kypsiksi.

  • Anna jäähtyä ja halkaise.

  • Mausta mäti puolikkaan sitruunan mehulla.

  • Silppua punasipuli ja tilli, sekoita keskenään.

  • Mausta suolalla ja pippurilla.

  • Sekoita tilli-sipuliseos kermaviiliin ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

  • Asettele annokset tarjolle sitruunalohkojen kera.

LUE MYÖS: Mäti on kaunista ja hyvää