Punaista mätiä ja pikkuperunoita

Mätiä, perunaa, punasipulia ja ruohosipulikastiketta juhlavaksi alkupalaksi tai lounaaksi.

maanantai 16. syyskuuta 2013 teksti KUNTOPLUS

Punaista mätiä ja pikkuperunoita

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 20 minuuttia

Aika yhteensä: 30 minuuttia

AINEKSET

6 pientä perunaa

merisuolaa, mustapippuria myllystä

200 g esim. muikunmätiä

1 sitruuna

1 pieni punasipuli

1 nippu tilliä

1 dl kermaviiliä

1 nippu ruohosipulia

Valmistus

  • Pese perunat juuresharjalla ja keitä ne kypsiksi.

  • Anna jäähtyä ja halkaise.

  • Mausta mäti puolikkaan sitruunan mehulla.

  • Silppua punasipuli ja tilli, sekoita keskenään.

  • Mausta suolalla ja pippurilla.

  • Sekoita tilli-sipuliseos kermaviiliin ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

  • Asettele annokset tarjolle sitruunalohkojen kera.

LUE MYÖS: Mäti on kaunista ja hyvää

ravintosisältö/annos

Energiaa: 265 kcal

Proteiinia: 22,3 g

Rasvaa: 6,6 g

Hiilihydraattia: 30,2 g

Kuitua: 2,7 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee