Suklaa-banaaniletut, suklaakastiketta ja mansikoita
2 hengelle
TARVITTAVA AIKA
Valmisteluaika: 10 minuuttia
Valmistusaika: 30 minuuttia
Aika yhteensä: 40 minuuttia
AINEKSET
2 munaa
1 erittäin kypsä banaani
2 dl isoja kaurahiutaleita
2 rkl rahkaa
1½ rkl kaakaojauhetta
½ tl vaniljajauhetta
½ tl kanelia
¼ tl leivinjauhetta
¼ tl ruokasoodaa
10 g raastettua tummaa suklaata (vähintään 70 % kaakaota)
Suklaakastike
1 rkl kookosöljyä
1 rkl kaakaojauhetta
½ rkl akaasiahunajaa
Täytteet
½ banaania
5 mansikkaa
Suklaa-banaanilettujen valmistus
Sekoita kaikki lettutaikinan ainekset suklaata lukuunottamatta tasaiseksi taikinaksi.
- Anna taikinan levätä 5-10 minuuttia.
- Kuumenna lettupannu.
- Kaada taikinaa pannulle.
- Ripottele taikinan päälle hieman raastettua suklaata.
- Paista lettuja noin kahden minuutin ajan, kunnes taikina alkaa kuplia keskeltä ja pohja on kauniin kullanruskea.
- Käännä letut ja paista vielä noin minuutti.
- Sekoita suklaakastike sulatetusta kookosöljystä, kaakaojauheesta ja akaasiahunajasta.
- Tarjoa letut suklaakastikkeen, mansikoiden ja banaaniviipaleiden kanssa.
Ravintosisältö/annos
Energiaa: 460 kcal
Proteiinia: 14,9 g
Rasvaa: 19,7 g
Hiilihydraattia: 60,6 g
Kuitua: 8,7 g