suklaa-banaanilettuja ja mansikoita
© wichmann+bendtsen

Suklaa-banaaniletut, suklaakastiketta ja mansikoita

Nämä letut taltuttavat vaativankin makeannälän!

perjantai 10. helmikuuta 2017 teksti S. Leth

Suklaa-banaaniletut, suklaakastiketta ja mansikoita

2 hengelle

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 30 minuuttia

Aika yhteensä: 40 minuuttia

AINEKSET

2 munaa

1 erittäin kypsä banaani

2 dl isoja kaurahiutaleita

2 rkl rahkaa

1½ rkl kaakaojauhetta

½ tl vaniljajauhetta

½ tl kanelia

¼ tl leivinjauhetta

¼ tl ruokasoodaa

10 g raastettua tummaa suklaata (vähintään 70 % kaakaota)

Suklaakastike

1 rkl kookosöljyä

1 rkl kaakaojauhetta

½ rkl akaasiahunajaa

Täytteet

½ banaania

5 mansikkaa

Suklaa-banaanilettujen valmistus

  • Sekoita kaikki lettutaikinan ainekset suklaata lukuunottamatta tasaiseksi taikinaksi.

  • Anna taikinan levätä 5-10 minuuttia.
  • Kuumenna lettupannu.
  • Kaada taikinaa pannulle.
  • Ripottele taikinan päälle hieman raastettua suklaata.
  • Paista lettuja noin kahden minuutin ajan, kunnes taikina alkaa kuplia keskeltä ja pohja on kauniin kullanruskea.
  • Käännä letut ja paista vielä noin minuutti.
  • Sekoita suklaakastike sulatetusta kookosöljystä, kaakaojauheesta ja akaasiahunajasta.
  • Tarjoa letut suklaakastikkeen, mansikoiden ja banaaniviipaleiden kanssa.

LUE MYÖS: Terveellisiä banaanireseptejä

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 460 kcal

Proteiinia: 14,9 g

Rasvaa: 19,7 g

Hiilihydraattia: 60,6 g

Kuitua: 8,7 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee