Vegaaninen kuorrutettu kesäkurpitsa-saksanpähkinäkakku

1,5 tuntia
441 kcal

Tämä kuohkea herkku on herkullinen ja kaunis, eikä se ei sisällä eläinperäisiä ainesosia, joten se sopii kaikille.

Kakku, jossa on valkoinen kuorrute ja pistaasipähkinöitä ripoteltuna päälle.

KESÄKURPITSAKAKKU – Säilytä kakku jääkaapissa, niin se pysyy tuoreena 2–3 päivää.

© wichmann+bendtsen

Vegaaninen kuorrutettu kesäkurpitsa-saksanpähkinäkakku

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 viipaletta

  • ¼ dl vaahterasiirappia
  • 6¼ g pehmeää vegaanista levitettä
  • ½ uomusitruunaa, mehu ja kuori
  • ¼ dl kaurajuomaa
  • 62 g raastettua kesäkurpitsaa
  • 25 g saksanpähkinöitä
  • 50 g vehnäjauhoja
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • ¼ tl ruokasoodaa
  • ¼ tl leivinjauhetta

Kuorrute

  • 25 g cashewpähkinöitä, paahtamattomia ja suolattomia
  • ¼ luomusitruuna, kuori
  • ¼ sitruuna, mehu
  • 6¼ g vegevoita (kiinteää), sulatettuna
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • 37 g pehmeää (silken) tofua
  • ¼ dl vaahterasiirappia

Päälle

  • 7½ g pistaasipähkinöitä
  • luomusitruunaa

Valmistus

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Sekoita vaahterasiirappi, levite, sitruuna, kaurajuoma ja hienoksi raastettu kurpitsa keskenään.
  • Sekoita hienonnetut saksan-pähkinät muiden kuivien aineiden kanssa erillisessä kulhossa.
  • Sekoita kosteat ainekset varovasti kuiviin.
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20 x 12 cm). Paista kypsäksi – noin 1 tunti.
  • Pane cashewpähkinät kulhoon, kaada päällle kiehuvaa vettä ja liota 30 minuuttia.
  • Valuta ja sekoita tehosekoittimessa sitruunan, vegevoin, vaniljan, tofun ja siirapin kanssa 2–3 minuuttia tasaiseksi seokseksi. Jäähdytä puoli tuntia.
  • Levitä kuorrute, hienonnetut

pistaasipähkinät ja hienoksi raastettu sitruunankuori kakun päälle, kun kakku on jäähtynyt hieman.

VINKKEJÄ

  • Voit tehdä kuorrutteen edellisenä päivänä ja antaa sen levätä jääkaapissa yön yli.
  • Helpon ja nopean kuorrutteen saat myös sekoittamalla vegaaniseen tuorejuustoon hieman tomusokeria, sitruunamehua ja hienoksi raastettua sitruunankuorta.
  • Testaa välillä kakun kypsyys. Työnnä puutikku kakun paksuimpaan kohtaan. Kakku on valmis, kun tikkuun ei tartu taikinaa.
  • Voit korvata hienonnetut saksanpähkinät mantelijauholla, jos sinulla ei ole hyvää tehosekoitinta.
  • Purista kesäkurpitsasta KAIKKI neste pois ennen leipomista, muuten taikinasta tulee helposti liian kostea.
  • Voit maustaa kakun tilkalla kanelia tai kardemummaa. Molemmat sopivat tähän kakkuun mainiosti.