Lakritsibrowniet syötävin kukin

Sapastarjoilun makeaksi lopuksi vielä pala lakritsibrownieta.

tiistai 8. heinäkuuta 2014 teksti KUNTO PLUS

Lakritsi antaa suomalaisen säväyksen suomi-tapastelun päättäville brownieille.

16 kpl

200 g tummaa suklaata (70 % kaakaota)
250 g voita
4 munaa
60 g vaaleaa ruokosokeria
150 g fariinisokeria
40 g kaakaojauhetta
4 rkl lakritsijauhetta
150 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Koristeeksi: syötäviä kukkia


Valmistus

  • Sulata suklaa ja voi. Anna jäähtyä hetki.
  • Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita suklaa-voiseos ja vaahto keskenään.
  • Lisää kaakao- ja lakritsijauhe sekä vehnäjauho-leivinjauheseos.
  • Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi. Kumoa taikina leivinpaperin päälle vuokaan, noin 20 x 20 cm. Paista 160-asteisessa uunissa noin 45 min.
  • Ota vuoka uunista, anna jäähtyä.
  • Leikkaa 16 neliöksi.
  • Koristele kukilla.


Vinkki

Näin pääset helpommalla!
Paista browniet edellisenä päivänä ja säilytä ne jääkaapissa. Voit tehdä myös kaikki kastikkeet etukäteen, sillä ne säilyvät yön yli viileässä.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee