Lakritsibrowniet

1 tunti
255 kcal

Tarjoilun makeaksi lopuksi vielä pala lakritsibrownieta.

Lakritsi antaa suomalaisen säväyksen brownieille.

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 kpl

  • 25 g tummaa suklaata (70 % kaakaota)
  • 31 g voita
  • ½ munaa
  • 7½ g vaaleaa ruokosokeria
  • 18 g fariinisokeria
  • 5 g kaakaojauhetta
  • ½ rkl lakritsijauhetta
  • 18 g vehnäjauhoja
  • ¼ tl leivinjauhetta

Koristeeksi:

  • syötäviä kukkia

Valmistus

  • Sulata suklaa ja voi. Anna jäähtyä hetki.

  • Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita suklaa-voiseos ja vaahto keskenään.

  • Lisää kaakao- ja lakritsijauhe sekä vehnäjauho-leivinjauheseos.

  • Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi. Kumoa taikina leivinpaperin päälle vuokaan, noin 20 x 20 cm. Paista 160-asteisessa uunissa noin 45 min.

  • Ota vuoka uunista, anna jäähtyä.

  • Leikkaa 16 neliöksi.

  • Koristele kukilla.

VINKKI

Näin pääset helpommalla!
Paista browniet edellisenä päivänä ja säilytä ne jääkaapissa. Voit tehdä myös kaikki kastikkeet etukäteen, sillä ne säilyvät yön yli viileässä.