Lakritsibrowniet

Tarjoilun makeaksi lopuksi vielä pala lakritsibrownieta.

tiistai 8. heinäkuuta 2014 teksti M. Kreutzer ja A. Larsen

Lakritsi antaa suomalaisen säväyksen brownieille.

16 kpl

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Valmistusaika: 45 minuuttia

Aika yhteensä: 1 tunti

AINEKSET

200 g tummaa suklaata (70 % kaakaota)

250 g voita

4 munaa

60 g vaaleaa ruokosokeria

150 g fariinisokeria

40 g kaakaojauhetta

4 rkl lakritsijauhetta

150 g vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Koristeeksi:

syötäviä kukkia

Valmistus

  • Sulata suklaa ja voi. Anna jäähtyä hetki.
  • Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita suklaa-voiseos ja vaahto keskenään.
  • Lisää kaakao- ja lakritsijauhe sekä vehnäjauho-leivinjauheseos.
  • Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi. Kumoa taikina leivinpaperin päälle vuokaan, noin 20 x 20 cm. Paista 160-asteisessa uunissa noin 45 min.
  • Ota vuoka uunista, anna jäähtyä.
  • Leikkaa 16 neliöksi.
  • Koristele kukilla.


Vinkki

Näin pääset helpommalla!
Paista browniet edellisenä päivänä ja säilytä ne jääkaapissa. Voit tehdä myös kaikki kastikkeet etukäteen, sillä ne säilyvät yön yli viileässä.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 255 kcal

Proteiinia: 4,4 g

Rasvaa: 14,1 g

Hiilihydraattia: 29,4 g

Kuitua: 2,6 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee