Kaura-taateli-maapähkinäcookiet

30 minuuttia
189 kcal

Maapähkinät tekevät cookieista erityisen hyviä. Ne ovat täynnä proteiineja ja kuitua - ja maistuvat herkullisilta.

Cookiet ja kulho maapähkinävoita

COOKIET – Ei valkoista sokeria, eikä vehnäjauhoja, mutta paljon hyvää makua.

© wichmann+bendtsen

Kaura-taateli-maapähkinäcookiet

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 cookieta

  • 41 g kaurahiutaleita
  • ¼ tl leivinjauhetta
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • ¼ ripaus merisuolaa
  • munaa
  • 16 g (medjool)taateleita
  • 6½ g maapähkinävoita
  • ½ rkl neutraalin makuista öljyä esim. rapsia
  • 8⅓ g maapähkinöitä

Valmistus

  • Hienonna kaurahiu- taleet tehosekoittimessa karkeaksi jauhoksi.
  • Sekoita joukkoon leivinjauhe, vanilja ja suola.
  • Soseuta taatelit, sekoita joukkoon muna, maapähkinävoi ja öljy ja kääntele kuivat aineet joukkoon.
  • Tee taikinasta 12 pyörylää leivinpaperille. Litistä ne 1⁄2 cm sentin paksuisiksi. Ripottele päälle rouhitut maapähkinät.
  • Kypsennä 190 asteessa kiertoilmassa noin 15 minuuttia.
  • Jäähdytä ritilällä.

VINKKI: Rouhittu tumma suklaa sopii hyvin cookieihin.

Kunto Plus 19/2023