Maailman ihanimman inkiväärijäätelön valmistus

20 minuuttia

Inkiväärijäätelö vie kielen mennessään – samalla saat hyödyn inkiväärin terveyttä edistävistä vaikutuksista. Katso resepti täältä.

Inkiväärijäätelöä pyöreässä astiassa.

Koristele annos pakastekuivatuilla vadelmilla.

© Tina Brok Hansen

Inkiväärijäätelö

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 liter

  • g tuoretta kuorittua inkivääriä
  • rkl inkiväärisiirappia
  • g hunajaa
  • luomusitruuna
  • isoa kananmunan keltuaista
  • dl kuohukermaa
  • vaniljatanko
  • hyppysellinen Himalajan suolaa

Valmistus

Raasta kuorittu inkivääri hienoksi ja pane se sekä inkiväärisiirappi ja hunaja pieneen kattilaan. Anna seoksen kiehua hiljalleen puoli minuuttia ja sammuta levy. Anna jäähtyä.

Huuhdo sitruuna huolellisesti ja raasta kuori. Vatkaa keltuaiset sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vaniljansiemenet kermaan ja vatkaa kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jäähtynyt inkiväärisiirappiseos, keltuaisvaahto, kermavaahto, sitruunankuoriraaste ja suola. Jäädytä ja, nauti sellaisenaan tai pakastekuivatuilla vadelmilla koristeltuna.