Herkkusieni

Herkkusienet sopivat sekä salaatteihin että kypsennettyihin ruokiin. Ne tukevat myös elimistön immuunipuolustusta.

Herkkusieni

HERKKUSIENI Herkulliset herkkusienet tukevat myös elimistön immuunipuolustusta.

Saatavuus

Lähes kaikista elintarvikemyymälöistä.

Kasvaa myös luonnonvaraisena puistonurmilla, suurten kuusien alla, laitumilla ja rehevissä lehdoissa. Kuusiherkkusientä, nurmiherkkusientä ja peltoherkkusientä esiintyy koko Suomessa.

Herkkusienen erottaa valkoisesta kärpässienestä siitä, että herkkusienten jalan tyvessä ei ole kärpässienelle tyypillistä tuppea. Heltat ovat nuoressa sienessä vaaleat, joko harmahtavat tai punertavat. Vanhan sienen heltat ovat tummat, lähes mustat ja itiöpöly ruskeaa. Valkokärpässienen itiöpöly on valkoista ja heltat pysyvät vaaleina myös vanhoissa sienissä.

Maku

Mieto.

Käyttö

Salaatteihin, paistettuna lisukkeeksi, pataruokiin ja kastikkeisiin.

Terveysbonus

Arizonan yliopiston tutkimuksen mukaan sienet vahvistavat vastustuskykyä ja tavallinen valkoinen herkkusieni kaikkein parhaiten. Herkkusieniä syöneillä koe-eläimillä oli vähemmän tulehduksia ja niiden suolisto oli terveempi kuin verrkokkiryhmällä. Herkkusienissä on paljon B-vitamiineja ja jodia, jotka tukevat aineenvaihduntaa. Herkkusienissä on myös runsaasti rautaa eikä nimeksikään rasvaa.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background