Pilaako sokeri ihon?

Lue asiantuntijoiden vastaukset sokerin vaikutuksesta ihoon.

Onko makean – siis sokerin – syöminen vahingollista iholle – ja jos on, niin miksi?

Meikkivalmistaja Ole Henriksen julistaa sokerin pannaan. Ihosta tulee kauniimpi, kun vaihtaa puhdistetun sokerin hedelmien ja marjojen omaan sokeriin. Hän suosittaa sokerin käyttöä vain ulkoisesti ihon kuorintaan.

Ruotsalaisen lääkärin Helena Nyblomin mielestä sokeri on pahin ihon ennenaikaisen vanhenemisen syy. Jos ravinnossa on liikaa sokeria, ylijäämä sitoutuu elimistön proteiiniin ja DNAhan, joissa se karamellisoituu heikentäen solujen toimintaa. Ihossa sokeri sitoutuu kollageeniin, joka on ihon tukikudos, ja vaurioittaa sitä aiheuttaen ryppyjä.

Dermatologi Janne Touborg Århusin Ciconiasairaalasta vastaa: "Ei ole todistettu, että sokeri sinänsä olisi pahaksi, mutta paljon sokeria syövien elämäntapa on usein muutenkin iholle haitallinen." Hänen mukaansa tutkimukset osoittavat, että riittävä C-vitamiininsaanti sekä rasvan ja sokerin vähentäminen saavat ihon näyttämään nuoremmalta ja terveemmältä.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background