Rasvaprosentti ja diabetesriski oluella laskuun
Espanjalaistutkimus suosittaa olutta, välimerellistä ruokavaliota sekä liikuntaa.
Espanjalaistutkimus suosittaa olutta, välimerellistä ruokavaliota sekä liikuntaa.
Olut päivässä auttaa laskemaan rasvaprosenttia, verenpainetta ja kakkostyypin diabeteksen riskiä. Uskomattomalta kuulostava uutinen on täyttä totta.
LT Ramon Estruchin ja LT Rosa Lamuelan johtamassa Barcelonan yliopistosairaalan ja Madridin Yliopiston Carlos III terveysinsituutin vuonna 2011 tehdyssä yhteistutkimuksessa mitattiin 1 249 yli 57-vuotiaan henkilön terveydentilaa.
Oluen päivässä nauttivien henkilöiden kehon rasvaprosentti oli alempi ja heidän keskuudessaan esiintyi vähemmän kakkostyypin diabetesta kuin henkilöillä, jotka eivät juoneet lainkaan tai jotka joivat runsaasti olutta päivässä.
Olut sisältää foolihappoa, rautaa ja kalsiumia ja vain vähän alkoholia. Kohtuullisella oluenkulutuksella on samoja terveysvaikutuksia kuin viinillä.
Eurooppalaisen Brewers of Europe -panimoyhdistyksen mukaan oluen kohtuukäytöksi lasketaan miehillä enintään kolme (3,3 dl) olutta ja naisilla kaksi.