Kumpi on terveellisempi - valkoinen vai vihreä parsa?

Vihanneshyllyissä on parsasesongin aikaan tuoretta parsaa niin vihreänä kuin valkoisenakin versiona.

Mutta miten parsat eroavat toisistaan? Siis sen lisäksi, että valkoiset kasvavat pimeässä, ja vihreät saavat valoa.

Vertailimme kyseisiä kahta vähäkalorista kevätherkkua selvittääksemme, kumpi on terveellisempi.

Vertailun tulokset:

Vihreä ja valkoinen parsa ovat ravitsemuksellisesti hyvin lähellä toisiaan. Ne sisältävät yhtä paljon kuituja, folaattia ja yleisesti ottaen monia terveellisiä ravintoaineita. Eroavaisuuksia ilmenee vitamiinien ja kivennäisaineiden kohdalla. Suurin ero on immuunipuolustusta vahvistavien flavonoidien määrä. Valkoinen parsa ei sisällä kovinkaan paljon antioksidantteja, kun taas vihreässä on runsaasti antosyaaneja, jotka ovat tuttuja myös erilaisista marjoista.

Juuri nämä terveelliset kasviperäiset aineet antavat vihreälle parsalle sen voimakkaan maun. Myös maukkuudessa vihreä siis päihittää valkoisen.

Katso lisää: Parsa – tutustu kevätherkkuun