Kummat ovat terveellisempiä, katkaravut vai simpukat?

Meren herkkujen ravintoainesisällössä on eroja. Katkaravuissa on muun muassa selvästi simpukoita enemmän proteiinia.

tiistai 7. heinäkuuta 2015 teksti KUNTOPLUS

Katkaravut ja simpukat ovat oivallisia proteiinin lähteitä. Näissä äyriäisissä on proteiinin lisäksi myös sydänystävällisiä omega-3-rasvahappoja. Äyriäisistä saa myös runsaasti jodia, joka edistää aineenvaihduntaa.

Katkaravuissa on selvästi simpukoita enemmän proteiinia sataa grammaa kohti.

Onko rasvaa kehossa jo riittämiin? Lue lisää rasvaprosentista täältä

Kumpia kannattaa valita?

Koska katkaravuissa on selvästi simpukoita enemmän proteiinia, ne ovat ihanteellista ravintoa laihduttajalle, joka haluaa tehostaa energiankulutustaan.

Katkaravut edistävät hyvin myös lihasten palautumista rankasta treenistä, niissä on simpukoita vähemmän rasvaa mutta enemmän omega-3-rasvahappoja.
Simpukoissa taas on runsaasti kivennäisaineita, kuten rautaa, jodia ja seleeniä.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee