Avokadoa monin tavoin
Avokadotahna guacamole on varma valinta tortillojen tai chili con carnen kanssa. KUNTO PLUS kertoo, mitä muuta hyvää avokadosta saa.
Avokadotahna guacamole on varma valinta tortillojen tai chili con carnen kanssa. KUNTO PLUS kertoo, mitä muuta hyvää avokadosta saa.
Avokado on hyvää viipaleina salaateissa, joissa se sopii erityisen hyvin yhteen kirpeiden kasvisten kanssa.
Voit syödä sitä myös sellaisenaan välipalaksi lusikalla, koska avokadon oma kuori toimii mainiosti ruokakulhona.
Avokado sopii myös voin tai margariinin tilalle leivän päälle ja majoneesin ja kastikkeen tilalle hampurilaisiin ja voileipiin.
Kova avokado ei maistu hyvältä ja sitä voi olla lähes mahdoton saada irti kuorestaan. Kypsän avokadon kuori on himmeä ja hedelmä on pehmeä kannan vierestä. Silloin avokado on parhaimmillaan syötäväksi.
Voit nopeuttaa avokadon kypsymistä, kun panet sen paperipussiin omenan tai banaanin tai muun etyleeniä tuottavan hedelmän kanssa.
Avokadot ovat arkoja painaumille ja kylmävaurioille. Säilytä ne mieluiten 10–15 asteessa, esimerkiksi kylmiössä, viileäkaapissa tai autotallissa.
Jos panet ne jääkaappiin, voi hedelmälihaan syntyä tummia läikkiä. Keittiön kaapissa hedelmä kypsyy nopeasti liikaa.
Jos aiot käyttää vain puolikkaan avokadon, jätä kivi paikoilleen ja ripota hieman sitruunamehua odottamaan jäävälle puoliskolle. Sitruunamehun C-vitamiini suojaa hedelmälihaa tummumiselta.