Paljonko kuhertelu kerryttää kiloja?

Lisäkilojen kertyminen parisuhteessa on tuttu ilmiö, mutta tiesitkö, kuinka monta kiloa rakkaus todella voi tuoda tullessaan?

Rakastunut pari syö pizzaa sohvalla.

Näyttääkö tutulta? Rohkenetko räknätä, paljonko lempi nostaa vaa'an lukemaa?

© iStock

Romanttinen pihvi-illallinen, suussasulava jälkkäri, pullollinen punaviiniä ja vielä muutama makeinen perjantai-illan ratoksi sohvannurkassa. Kyyhkyläisten koti-iltoihin kuuluu kosolti kaloripitoisia houkutuksia, joten ei ihmekään, että vaatteet alkavat pian kiristää, kun unelmien kumppani astelee kuvaan.

Brittiläisen laihdutustuotteita valmistavan yrityksen teettämän kyselytutkimuksen mukaan paino saattaa nousta pitkässä parisuhteessa 1,8 kiloa vuodessa. Tämän tiedon ja oman suhteen keston valossa kukin voi tykönänsä ynnätä, minkälaisen jäljen yksissä vietetyt vuodet ovat jättäneet elopainoon.

Kohtalokas kolmivuotispäivä

Tutkimukseen osallistui 1 000 brittipariskuntaa, joista yli puolet raportoi, että kolmen ensimmäisen vuoden jälkeen vaa'an lukema alkoi vääjäämättä kohota. Tällöin suhteessa on päästy tietylle mukavuusasteelle ja kumppanit tuntevat olonsa turvalliseksi tilanteessa.

Otetaan esimerkiksi pariskunta, jonka yhteistä taivalta on kestänyt 10 vuotta. Lihominen alkaa siis kolmen ensimmäisen vuoden jälkeen, joten nopea laskutoimitus 7 kertaa 1,8 kiloa kertoo, että paino on noussut suhteen aikana 12,6 kiloa. Tutkimuksen mukaan kyseinen painonnousu selittyy siis yksinomaan parisuhteella.

Sen sijaan ainoastaan 18 prosenttia osallistujista ilmoitti lihoneensa seurustelun ruusuisessa alkuvaiheessa.

Sen jälkeen kun on tarkastellut omaa peilikuvaansa, on aika suunnata katse kumppaniin. Tutkimuksen mukaan 54 prosenttia naisvastaajista nimittäin koki, että toinen puolisko oli ottanut mallia heidän epäterveellisistä elämäntavoistaan ja kerryttänyt myöskin massaa vuosien saatossa.