5 yleistä laihduttajien virhettä

Oletko usein laihdutuskuurilla? Silloin olet myös varmasti syyllistynyt tiettyihin perusvirheisiin.

Nainen venyttää vatsanahkaansa

Haluaisitko pudottaa painoasi? Jos vastaus on myöntävä, katso mitä virheitä kannattaa yrittää välttää.

1. Ajattelet liian mustavalkoisesti

Älä vaivu epätoivoon, vaikka paino ei putoaisikaan vielä ensimmäisen viikon aikana. Voit silti vielä laihtua, kun teet oikeita valintoja hieman pidempään. Koko elimistö hyötyy terveellisemmistä valinnoista, ja jossain vaiheessa se näkyy myös vaa'alla.

Jos haluat vauhdittaa rasvanpolttoa ruokavalion avulla, ketogeeninen dieetti saattaa olla toimiva strategia. Lue, mistä siinä on kyse.

2. Asetat liian tiukat rajat itsellesi

Totta kai voit käydä ravintolassa syömässä. Mutta ole tarkkana silloin, kun päätät, mitä siellä tilaat. Ei se ole sen vaikeampaa!

Itsensä syyllistäminen ja liian tiukkojen rajojen asettaminen syö vain motivaatiota, ja silloin kilot eivät ainakaan karise!

Haluaisitko pudottaa painoa ilman kaloreiden laskemista? 16/8-pätkäpaasto voi olla vastaus – lue lisää täältä

3. Keskityt vain negatiivisiin kommentteihin

Muistele ystäviesi myönteisiä kommentteja uudesta hoikemmasta ulkonäöstäsi äläkä keskity ainoaan negatiiviseen kommenttiin, jonka olet kuullut pitkään aikaan. Keskity siis myönteisiin asioihin, sillä se vaikuttaa suuresti koko laihdutusprojektiin.

4. Vertaat painoasi jatkuvasti aiempaan

Tässäkin on kyse keskittymisestä oikeisiin asioihin. Painosi sahaa varmasti alkuun ylös-alas, mutta se ei tarkoita, etteikö hoikistumista tapahtuisi varsinkin, jos treenaat samaan aikaan säännöllisesti.

5. Tunteesi menevät vuoristorataa

Opi ohittamaan huonot hetket vain hetkellisinä notkahduksina äläkä jää piehtaroimaan negatiivisissa tunteissa. Äläkä varsinkaan luovuta silloin, kun projekti tuntuu toivottomalta! Ajattele positiivisesti ja iloitse jo saavuttamistasi tuloksista.