Kuinka nopeasti ylimääräinen energia muuttuu rasvaksi?

Jos syön illalla esimerkiksi 1 000 kcal ylimääräistä, niin näkyykö se lisärasvana kehossa seuraavana päivänä? Ja kuinka paljon rasvaa silloin oikeastaan muodostuu?

Miten pian kalorit muuttuvat rasvaksi?

© iStock

KUNTO PLUS vastaa

Itse asiassa ylimääräinen energia muuttuu rasvaksi jo syömisestä seuraavina tunteina eikä vasta seuraavana päivänä.

Hyvä uutinen on se, että yleensä rasvaa kertyy kerralla vain suhteellisen vähän, vaikka ylensöisit reilustikin. Mainitut noin 1 000 lisäkaloria vastaavat kahta suklaalevyä tai puoltatoista pullollista punaviiniä ja tuovat vain noin 150 grammaa lisää rasvaa kehoosi, mikä tuskin vielä näkyy selvästi vatsalla tai reisissä.

Jos seuraavana päivänä ahmimisen jälkeen olo tuntuu raskaalta, kyse ei ole edellisen vuorokauden ylensyönnin seurauksena kehoon kertyneestä rasvasta. Syynä on lähes aina yllättävän suuren annoksen tai suolaisen ruuan syömisen seurauksena elimistöön kertynyt neste.

Jos vaakakin näyttää seuraavana päivänä painavampia lukemia, syynä voi myös olla se, että suolistosi on niin täynnä. Kehonpaino korjautuu yleensä ennalleen 3–5 päivässä, jos ylensyönti jää yhteen kertaan.

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background