Kuinka nopeasti ylimääräinen energia muuttuu rasvaksi?

Jos syön illalla esimerkiksi 1 000 kcal ylimääräistä, niin näkyykö se lisärasvana kehossa seuraavana päivänä? Ja kuinka paljon rasvaa silloin oikeastaan muodostuu?

Miten pian kalorit muuttuvat rasvaksi?

© iStock

KUNTO PLUS vastaa

Itse asiassa ylimääräinen energia muuttuu rasvaksi jo syömisestä seuraavina tunteina eikä vasta seuraavana päivänä.

Hyvä uutinen on se, että yleensä rasvaa kertyy kerralla vain suhteellisen vähän, vaikka ylensöisit reilustikin. Mainitut noin 1 000 lisäkaloria vastaavat kahta suklaalevyä tai puoltatoista pullollista punaviiniä ja tuovat vain noin 150 grammaa lisää rasvaa kehoosi, mikä tuskin vielä näkyy selvästi vatsalla tai reisissä.

Jos seuraavana päivänä ahmimisen jälkeen olo tuntuu raskaalta, kyse ei ole edellisen vuorokauden ylensyönnin seurauksena kehoon kertyneestä rasvasta. Syynä on lähes aina yllättävän suuren annoksen tai suolaisen ruuan syömisen seurauksena elimistöön kertynyt neste.

Jos vaakakin näyttää seuraavana päivänä painavampia lukemia, syynä voi myös olla se, että suolistosi on niin täynnä. Kehonpaino korjautuu yleensä ennalleen 3–5 päivässä, jos ylensyönti jää yhteen kertaan.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background